Az még rendben van, hgy egy nyolcadikos irodalomkönyvben egy szövegrészlet a szomszédos országok és a köztünk élő kisebbségek megismerésére buzdít, csak sajnos már megint becsúszott egy kis "nyugatimádózás".

"Megbékéltünk-e végre szomszédainkkal? Bizony nem. Idegenkedésünk jórészt az ismeretek hiányából is adódik. Nyugatimádóként egyre többet tudunk a németekről, az angolokról, az amerikaiakról, ám szomszédaink értékei mintha kevésbé érdekelnének" – az idézetre a librarius.hu hívta fel a figyelmet. A szövegrést egy nyolcadikosoknak szánt irodalomkönyvben áll, amely Alföldy Jenő és Valaczka András szerzősége alatt jelent meg a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadónál.

A "Nyugatimádó" után a folytatás se kutya, ne legyenek kétségeink. A szerzők ugyanis olyan hírességeket sorolnak fel példaként, akik ugyan a velünk szomszédos országokban születtek, mégis a Nyugaton váltak igazán ismertté, sőt akár életük nagy részét is ott töltötték.

"Az már csak hab a tortán, hogy a „román nép kiválóságai közül” kiket sorolnak fel: Alexander Bălănescu, Eugen Ionescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Maia Morgenstern, Ion Barbu, Constantin Brâncuși, Nadia Comaneci…

A tankönyv szerzői – tovább növelve a zavart – zömében olyan kiválóságokat válogattak össze, akik ismertségüket, karrierjüket és sikereiket azon a bizonyos Nyugaton érték el! A tankönyv nyugatimádó szerzőire bízzuk, hogy leülnek-e az internet elé, hogy közelebbről megismerkedjenek velük…" – írja a librarius.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.