Átláthatatlan gazdálkodásról, kidobott milliókról ír az atv.hu. A Rogán-korszak első évében 144 millió forintba kerültek a következők: számítógépek, fénymásolók és faxok javítása, továbbá telefonálás és telex-küldése.

Az külön érdekes, hogy a telex küldésére még 2007-ben is 19 millió forint ment, ugyanis Juhász Péter ellenzéki politikus szerint ezt a szolgáltatást a Matáv még 2002-ben megszüntette.

A helyzet egyébként a korábbi szocialista polgármester, Steiner Pál alatt sem volt jobb: ők 153 milliót költöttek ilyen szolgáltatásokra 2006-ban. A százmilliós nagyságrend azért is furcsa mindkét esetben, mert 2012-re az ilyen kiadásokra már csak 21 millió forintot fordítottak.

Ám hogy pontosan hogyan alakult az elmúlt évek V. kerületi gazdálkodása, azt nem lehet tudni. Ugyanis a vagyonkezelő éves beszámolóinak többsége nem elérhető az önkormányzat honlapján, ahogy az üzleti terveik sem. Sőt, az sem világos, hogy az önkormányzati vagyonkezelő cég igazgatótanácsának és felügyelőbizottságának akkor most hány tagja volt és az mennyibe került az adófizetőknek. Ugyanis az Átlátszó szerint a honlapon korábban az szerepelt, hogy 8-8 tag van összesen 6 millió forintos díjazásért. Ám cikkük megjelenése után az erről szóló dokumentumot lecserélték, az újban pedig már csak 3-3 tag szerepelt harmad annyi tiszteletdíjért.

Az atv.hu kereste az V. kerületi vagyonkezelőt az ügyben felmerült kérdéseivel, de választ még nem kaptak.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ez a takony, szarházi bűnöző rogán még nem kér tolmácsot ? Meddig marad szabadlábon ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
panellproli
Ha vissza jönne Rákosi ennek a szarházinak a gülü szeme nem sokáig maradna épen.
mate03
@papa.49: Pedig már régen megérett a vezető szárra!
papa.49
@mate03: Előbb,utóbb csak lesz valaki aki a ,,kötőféket,, rárakja...
Desischado
@mate03: @papa.49: Csak már ott tartanánk! De meddig lophatnak, csalhatnak, hazudozhatnak még büntetlenül?!
papa.49
@Desischado: Minden könyvnek van utolsó oldala így a fütyisznek is lesz utolsó lapja, akkor mindent a pofájukra kell olvasni, nem elfeledni a legapróbb szemétségüket se...
Desischado
@papa.49: Ez így van, és remélem, hamarosan eljön az utolsó napjuk! És akkor keményen elszámoltatni őket az utolsó garasig, és az utolsó törvénytelenségükig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.