A sajtószabadság védelméről és kiemelten a keresztények ellen irányuló intolerancia, valamint a diszkrimináció elleni fellépésről szóló vitában fejtette ki álláspontját csütörtökön Strasbourgban, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének téli ülésszakán Hoffmann Rózsa KDNP-s országgyűlési képviselő.

A média szabadságának védelméről szóló vitában Hoffmann kifejtette, hogy ahol nincs sajtószabadság, vagy szigorúan ellenőrzött keretek közé szorítják, ott a többi emberi jog sem tud érvényesülni.

A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett, hogy a 48-as forradalmárok egyik első dolga az volt, hogy kiszabadítsák a bebörtönzött újságírókat, és szabaddá tegyék a sajtót, a kommunista diktatúra pedig késlekedés nélkül csapott le azokra az újságírókra és írókra, akik nem fogadták el és ünnepelték a kommunista ideológiát.

Az egykori oktatási államtitkár elfogadhatatlannak nevezte, hogy újságírókat ítéljenek el azért, amilyen módon kifejezik magukat, amiért végzik a munkájukat, vagy meggyilkolják őket, ahogyan Párizsban.

A sajtószabadság növelését célzó passzusokat azért kifogásolta

Hoffmann kifogásolta a határozati javaslat Magyarországra vonatkozó két passzusát. Ezek egyrészt a magyar médiaszabályozás további reformját sürgették a sajtó szabadságának növelése érdekében, másrészt a szólásszabadságot fenyegető előírások azonosítására szólítottak a magyar médiajogban. Hoffmann szerint ezek két évvel ezelőtt alaptalanná váltak, miután a kormány hosszas egyeztetést folytatott az Európa Tanáccsal, Thorbjorn Jagland, a szervezet főtitkára pedig úgy vélte, hogy a módosított szabályozás elfogadhatónak tűnik. Hoffmann felidézi, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az Európa Tanács 2013 végén konferenciát tartott, ahol az Európa Tanács úgy ítélte meg, hogy nem szükséges a törvények további módosítása. A kérdéses szövegrész ugyanakkor benne maradt a javaslatban, mert az ezek törlésére vonatkozó módosító javaslatokat leszavazta a közgyűlés.

Az intolerancia és a diszkrimináció elleni küzdelemről folytatott vitában Hoffmann ismét utalt a párizsi vérengzésre, s úgy vélte: a türelmetlenség elleni küzdelem sosem volt aktuálisabb, mint most.

"Az intolerancia intoleranciát szül, amelyet agresszió és egészen a gyilkosságig fajuló erőszak követ" – húzta alá a kereszténydemokrata politikus. Magyarország minden polgára, Európa népei és kormányai mélyen elítélik az intolerancia, a megkülönböztetés, az erőszak minden formáját – tette hozzá Hoffmann, aki ezek szerint lemaradt Orbán Viktor miniszterelnök legújabb álláspontjáról a bevándorlókkal kapcsolatban.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strassnoff Ignác
Ez a lúdtalpas, vén komcsi tehén tényleg nagyon hülye... Pedig azt hittem az államtitkári ténykedését nem tudja alulmúlni. Tévedtem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Strassnoff Ignác: Vagy nevet változtatott volna szégyenében...
panellproli
Ezt a kártékony, nők szégyenét jó pénzért még meg is hallgatják az EU-ban?!
gibgab
Rózsiról rég tudjuk, hogy rezzenéstelen arccal tud hazudni és mellébeszélni, ahogy egy jó fidesz/kdnp-shez illik.
73
Mivel bűzlik az országunk a sok korrupciótól,így max csak a sajt szabadságról tudott beszélni ez a"jó képességű"nyanya.
zöldszem
Amikor politikusok tüntetnek a sajtószabadságért. Az pont olyan, mintha a maffiózók tüntetnének, a szervezett bűnözés ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.