A miniszterelnök első számú sajtósa nem kért tolmácsot, úgy gondolta, az angol riporterek értenek a magyar szóból is. Ám ezúttal hiábavaló volt az igyekezet, Orbán Viktor szóba állt a BBC tudósítójával.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azert en meg emlekszem azokra az idokre, amikor kormanykorokben mindig ott forgolodott Lomb Kato, aki 16 nyelven beszelt. Kadar papa ugyanis tisztaban volt azzal, hogy nyelvtudas nelkul nem lehet kulpolitikat folytatni, de meg csak egy rohadt interjut se adni, ha kerdezik. O nem beszelt semmilyen nyelven, csak a magyaron (bar a magyarnyelvu olvasast IS torte mar...), viszont senki nem nezte ezert ot hulyenek.
Ezek utan ne csodalkozzon senki, de foleg orban ne, hogy hulyenek nezik, es semmibeveszik, hiszen pokhendi, lenezo, csak azt tudnam, mire?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@volvós: Mit hulyeskedsz? Amikor olvastam ezt a kommentedet, epp kavet ittam, es majdnem az egesz a laptopon landolt!

Azonnal belegondoltam a lehetosegekbe, es abba, hogy elsokent miklos julianna es meg egyeb, az agrartarca mellett elkotelezett szoszolot beleraknek a brigadba, arra a melora, amit en csinaltam itt jo sokaig (megcsinaltam hozza a szaktanfolyamot is, mert merinogyapjut enelkul nem lehet valogatni!)

Szoval, kb. 5-kor keles, aztan a megbeszelt helyre autozni, (11 szemelyes minibuszhoz) oda betenni a cuccodat, valtoruhadat, kajadat, es legalabb 4 liter hidegvizet. Ha lany vagy, akkor a felsotestedet feloltozes elott szepen korbefoliazni folpackkal, hogy a gyapjuszal nehogy bemenjen a melledbe, a honod ala. Aztan megragadod a muanyag lapatodat, ami ugy nez ki, mint a partvis, de csak egy muanyag lap. Ezzel kell a birka korul soporni a leesett gyapjut, mert a nyiro akkorat tud rajta esni, mint olajto.
Elautozol a munkahelyedre (minden nap mashova, kb. 30-70 percnyi tavolsagokra), reggel 7-kor hajszalpontos kezdes.A birkaakolban iszonyu zaj, budosseg, es meleg van, a korulmenyek csak ritkan jok, a birkaaklok 100-120 evesek, es csak egypar birka KEZI nyirasara voltak alkalmasak. Mara elektromos borotva van, es a nyiro erdeke, hogy minel tobb birit nyirjon meg, mert darabra fizetik. Szinte mindegyikuk narkozik, hogy ne erezzek a fajdalmat az izuleteikben, es tobbet nyirjanak. 8 oras a munkaido, este ugyanugy hazazotyogni, majd atulni a sajat kocsiba, altalaban este 7-re hazaerni, majd vacsit csinalni a csaladnak. Foidenyben en megcsinaltam, hogy 56 napon at egyetlen szabadnapom sem volt. Akkor 54 eves voltam, varosi lany, de vezeto a tobbi gyapjuleszedonek. Imadtam csinalni, mert a birik aranyosak, a penz jo volt.

Szoval, NEM ez lesz a vallalkozasom, Kicsim, hanem mar raerek hasznalni a diplomamat is, vegre!...:o)) De az otlet nem elhanyagolando!!!...:o))
Pestilence
Vajon a Berci őrzi még a vezér üres kólásdobozát?
mate03
@pbalage: Csak a Magyarok tudnak ilyen szépen káromkodni! Az eladó meg idegenbe szakadt hazánk fia volt!Ha már piacon volt,biztos főzni akart! Mit főz a Magyar idegenben? Töltött káposztát,vagy pörköltet!
Desischado
@karma1: Sok sikert kívánok, drukkolok neked drágám, hogy sikerüljön!
Desischado
@volvós: Bevallom, nagyot nevettem, de sajnos igazad van! Annyi birka van itt, hogy drága Karmánknak bőven lenne kiket nyírni! (szakad a röhögéstől)
nezelodo
"Desischado
@volvós: Bevallom, nagyot nevettem, de sajnos igazad van! Annyi birka van itt, hogy drága Karmánknak bőven lenne kiket nyírni! (szakad a röhögéstől)"

Nem kell ezeket a karma1 nyíróbrigádjának nyírni, megteszi azt a választottjuk, évente többször is, mégis boldogan bégetnek neki, pedig még fürdéssel sem jutalmazza őket a kopasztás után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.