A Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt. tevékenysége hozzájárul a végfogyasztói árak alacsonyan tartásához mind a lakossági, mind az egyéb földgázfogyasztói árak esetén – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI megkeresésére.

A kormány múlt szerdai ülésén döntött arról, hogy független központi adatgazda jöjjön létre a közműszektorban, ezért létrehozta a Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt.-t (KAF), amely a földgázpiacon kezdi meg tevékenységét.

A Miniszterelnökség válasza szerint a társaság az átadás-átvételi pontok műszaki és forgalmi, fogyasztási információit, adatait tartja nyilván.

A KAF minden piaci szereplő számára egységes formában, elektronikus úton biztosítja az elszámolás alapját képező napi gázforgalmazás adatait, továbbá a piac operatív működéséhez szükséges adatokat, információkat.

A teljes végfelhasználói műszaki és fogyasztási adatok birtokában meghatározhatók és ellenőrizhetők a földgázrendszer elvárt szintű szolgáltatás-nyújtásához szükséges beruházások. A társaság tevékenysége hozzájárul továbbá a földgázpiacon jelenlévő keresztfinanszírozások megszüntetéséhez, így a végfogyasztói árak alacsonyan tartásához – hangsúlyozta a Miniszterelnökség.

A fogyasztók és a rendszerhasználók érdekében a KAF működésének tesztelését követően lehetőség van rendszer működésének kiterjesztésére, de minden esetben vizsgálni kell a kiterjesztés pénzügyi és technikai megvalósíthatóságát, valamint indokoltságát – áll az írásos válaszban.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Vérfagyasztó árak"-nak olvastam. Bocsánat az érintettektől.
papa.49
@simmering73: Ettől a címtől berosáltam, ,,központi adatgyűjtő és feldolgozó zrt.hát már szint szavakat se találni, a hazugovics lapozgatja a rákosi összest, meg hozzávesz a nyekernyikov brosúrákból, mert magától nem lehet ennyire okos...
Ennek az igazi célja a kubatov lista kibővítése, kiterjesztése, majd jön hogy személyre szabottan mennyi villanyt, mennyi gázt , mennyi vizet használhatsz el itt nem lesz dőzsölés, nem habzsolás...
Innen már csak picinyke ugrás az hogy mindent megint jegyre kapsz...
sentinel216
@simmering73:ma, 18:42
Magam is úgy jártam. :-)
sentinel216
@papa.49: Többször gondoltam már, hogy a kollégisták 2010 ben beszabadultak a parlamentbe, valaki megmutatta nekik a pincelejáratot. A pincében aztán találtak egy csomó ottfelejtett rákosi - féle brossúrát, Lenin összest, Sztalin bölcsességeit.
A köpcösnek jutott a rákosi, amiből aztán megszületett a NENYI - legyen béke, szabadság. Kövérlacának sztálin elvtárs jutott, ezért tud olyan bölcseket mondani a kommunistákról. Ezekből a művekből élnek már öt éve.
papa.49
@sentinel216: Szerintem is valami ilyesmi lehet a dologban, annyira másolják a ,,nagy elődök,, mintáit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.