Egy édesanya osztotta meg történetét a Facebookon kisfiáról, aki hathetes korában ment el. A poszt azóta már lassan 43 ezer megosztásnál tart. A betegség ellen egyébként létezik védőoltás, darabja háromszázezer forint.

Melinda kisfia egy RSV nevű vírustól betegedett meg. A  vírus rendkívül veszélyes kicsi, legyengült immunrendszerű babákra és azokra, akik anyatejet sem kapnak. Az RSV ellen ráadásul létezik védőoltás, csak éppen nem mindenkinek: az állam csak koraszülötteknek teszi elérhetővé, az újszülöttek viszont nem, illetve, amennyiben a szülő mégis kéri a beadását, 300 ezer forintba kerül az oltás.

Melinda és a férje most a döntéshozókra akarak nyomást gyakorolni, hogy minden újszülött megkaphassa a védettséget nyújtó oltást.

Kedves ismerőseim,barátaim és mindenki akihez csak eljut.... !


Életünk legfájdalmasabb dolgát osztom meg veletek,nem a részvét kicsikarása okán -kérlek is nagyon szépen benneteket hogy ne commenteljétek/likeoljátok- hiszen aki szeret bennünket úgyis velünk érez,nem kell hozzá a facebook,hanem amiatt hogy összefoghassunk és tehessünk azért,hogy másnak ne kelljen ezt megtapasztalnia.... 
Kérlek ezért benneteket hogy osszátok meg minden kisgyerekes ismerősötökkel vagy babát tervező ismerőseitekkel!

Ma délben a mi kicsi kincsünk,egyetlen pici fiúnk,gyönyörű Ádámunk itt hagyott minket örökre. 6 hetes volt. 2015-ben az én gyerekem belehalt egy RSV nevű vírus -googlezzatok rá- okozta fertőzésbe,illetve annak szövődményébe.... Pici köhögéssel indult délután láztalanul,befulladt éjjelre,rohantunk vele a kórházba,oxigént kapott,rosszabbul lett és7 nap alatt elvitte. Amit orvosilag és emberileg meg tudott tenni,azt lelkiismeretesen megtette az intenzív osztály minden!! dolgozója itt Székesfehérváron. Nem őket készülök pocskondiázni. Sőt !!! Köszönöm az áldozatkész munkájukat! Köszönöm amiért velünk együtt nem adták fel,köszönöm hogy velünk imádkoztak,és láttam a könnyet mindenki szemében mikor elérkezett a vége.......

Ez a vírus rendkívül veszélyes kicsi babákra,legyengült immunrendszerű babákra,és anyatejet nem kapó babákra. Az én kicsi fiamnál ez a három dolog megvolt... Egy veleszületett orrjáratszűkület miatt sebezhetőbb volt az immunrendszere,pici súllyal született és nem tudtam szoptatni .
És most elmondom miért rakom ki a legbensőbb ügyünket a facebookra: a vírus ellen létezik védőoltás!!!!!!

Mivel nem egy hagyományos oltás,hanem inkább ellenanyag készítmény így nagyon drága és egyénileg nem elérhető! Jelenleg az állam csak koraszülötteknek teszi elérhetővé,ők megkaphatják,de egy "sima" újszülöttnél fel sem merül még ötlet szinten sem..... 
Pedig pici babák esetében egy nagyon veszélyes fertőzésről beszélünk!!!!!! 
Ezért azt gondoltuk a férjemmel,hogy megkezdünk egy harcot ezért az oltásért. Az a cél hogy minden újszülött megkaphassa,vagy állami finanszírozásban vagy legalább úgy mint pl. egy influenza elleni oltást,amiről dönthetünk hogy kérjük-e,beadatjuk-e,és aminek a létét az orvosok nem hallgatják el....

Jelenleg a figyelmét szeretném felhívni minél több embernek erre a betegségre és az ellenanyagra,hogyha ez már kinövi magát egy "mozgalommá" sokan csatlakozhassanak hozzánk és harcolhassunk azért hogy minden újszülött megkaphassa ezt a védettséget nyújtó oltást!!!!!!

A mi pici fiúnk,Rácz Ádám Miklós hat hetet élt csak. Van megoldás erre a fertőzésre,ne hagyjuk megismétlődni újra és újra más gyerekekkel!!!! A mi Ádámunk nagyon sokat harcolt,küzdött ezzel a vírussal,aminek a szövődményeként leálltak a létfontosságú szervei. Kell hogy együtt küzdjünk!!!!! Osszátok meg az ismerőseitekkel,mert azonnal mozgósítható bázisra lesz szükségünk !!! Mi elindítjuk a folyamatot, sok támogatóval nyomást gyakorolhatunk a "bölcs" honatyáinkra.

Szeretném ha sokan lennénk mikor kell!!!!! És emberek! Ez sokkal fontosabb mint az internetadó!!!!!!! Osszátok szakadatlan és ha ott az idő harcoljunk együtt a gyerekeinkért!!!!!!!

Megosztok veletek egy pár fotót Ádikáról, csak hogy értsétek milyen súlyos betegség ez az RSV. Aki ismer,pontosan tudja hogy ezt milyen nehezen teszem,de látnotok kell mit művelt vele egy hét alatt ez a vírus!!!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.