Pénztárcát talált egy férfi az egyik vidéki nagyvárosban. Bár tudta, a tárca a szomszédjáé, mégis eltette a pénzt, az iratokat kidobta. Eljárás indult ellene. Akár tudja valaki kié a talált tárgy, akár nem, egy biztos: nem a megtalálóé. Akár börtön is járhat az ilyen eltulajdonításért. Az egyik vidéki városban történt az eset, egy idő hölgy tett feljelentést, mert eltűnt a pénztárcája. Úgy gondolta, vásárlás után, a helyi bolt előtt hagyhatta el a tárcát. A köztéri kamerák felvételén látszik is, amint elhagyja, és egy férfi felveszi és elviszi azt. A hatóságok azonosították a videó alapján a tolvajt, és eljárás indult ellene – olvasható a police.hu-n.

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Főlökött
Naiv vagy. Az ilyen átadásról kérdezd azt az autóbusz sofőrt, akinek a járatán "felejtették" a diplomatatáskát, és azonnal leadta a forgalmi irodán. Egy órán belül meglett a tulaj de állította volt még háromszáz-ezer a táskában ami most nincs ott.
tivoli
Benne van a pakliban, hogy a szerencsés megtalálón még azt is keresi a tulaj, ami sohasem volt neki.
Nesze neked becsületesség.
Sziszifusz
@kkalman: A talált tárgyat a helyi önkormányzatnál kell leadni,jegyzőkönyv ellenében. Hat hónap után, amennyiben senki nem kereste, az a megtaláló birtokába adják. Újabb hat hónap elteltével, ha továbbra sem keresik a talált dolgot, az a megtaláló tulajdonába kerül.
Nil
Én vittem be már talált irtokat a rendőrségre- szerintem kiléptem és a kukában landolt. semmi papírt nem írtak hogy átvették
kkalman
@Sziszifusz: Nem pont tárgyról írtam, hanem csak egy tízezresről. Gondolod, hogy akár a rendőrségen, akár a hivatalban, nem lenne gazdája, mihelyt becsukom magam mögött az ajtót?
tivoli
Én is találtam már iratot, igazolványt. A benne lévő címre elküldtem Postán, névtelenül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.