A magyar gazdaság kezd kilábalni a válságból, de az erőteljes és fenntartható gazdasághoz és a magasabb foglalkoztatottsághoz még hosszú út vezet – állapította meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja az – az éves eljárás keretében – 2014. január 21-30 közötti budapesti tárgyalásairól kiadott zárónyilatkozatában (concluding statement). A Nemzetközi Valutaalap (IMF) elismeri, hogy a makrogazdasági intézkedések hozzájárultak a sérülékenység csökkentéséhez, az erőteljesebb növekedéshez és a munkanélküliség visszaeséséhez, de az ország továbbra is törékeny és a középtávú gazdasági kilátásai is visszafogott növekedésre utalnak.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Papuska1: ma, 11:25

" A sablon pedig például a görögöknél oda vezetett, ahova. És nem csak a görögöknél van szegénység. "
Van egy házaspár ismerősöm, akik hosszú évek óta minden nyáron a görög tengerparton dolgoznak a vendéglátásban és egész évben az ottani keresetükből élnek! /Egy balatonparti városban!/

Jobban hiszek a szememnek, mint bárki másnak!
F_Viktor
@Papuska1: Jöttél egyenesen Eltolcsyánus unortodoxiát oktató agymosó holdingjából?
kukac50
@Papuska1: Jó gazdaság politika esetén nem romlik a forint értéke ilyen ütemben.
Papuska1
@bencemacska: Melyik szakembernek? Mert ahány, annyi féle vélemény! F.Viktor: Ez megint egy nagyon buta és tartalom nélküli meghatározás. Szeretném én tizedét tudni, amit Matolcsi, és híres közgazdászok is vannak így!
kukac50: Attól függ, hogy mikor mi a cél. Azért érdemes a nemzeti valutát minél tovább megtartani, met ez eszköz a gazdaság "manipulálására". Ad abszurdum egy csődből is van, aki sokat nyer, bár ez nemzetgazdasági szinten nem igen lehet cél. Biztos vagyok benne, hogy a Forint erősítése és gyengítése nem ritkán tudatos manipuláció következménye, de természetesen egyéb pénzgazdasági folyamatok is befolyásolják. Sajnos az összes € alapú nemzeti valuta hasonló gyengülési utat járt be, de a Forint többször mozog, mint a hasonlók. Biztos nem véletlenül!
bencemacska
@Papuska1: ma, 13:11

" Biztos vagyok benne, hogy a Forint erősítése és gyengítése nem ritkán tudatos manipuláció következménye,..."

Végre egy mondatod, amivel tökéletesen egyetértek.
De ugye nem gondolod, hogy ezt nem egyéni érdekek vezérlik?!
Vizual
@mariaberta: Emlékeztetnélek, hogy először Orbán szaladt az Eu-z, hogy ne adjanak nekünk pénzt mert az ország nem érdemli meg. Vagy hasonló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.