Megjelent az egyik legnagyobb emberi jogi szervezet, a Human Rights Watch 2015-ös jelentése, ami gyakorlatilag egy alapos összefoglaló arról, hogy mi történt a világban emberi jogok tekintetében 2014-ben. Az anyag rövid magyar nyelvű kivonata a 444.hu-n olvasható.

A 644 oldalas jelentés viszonylag röviden foglalkozik Magyarországgal, de az ott felsorolt példák lesújtó képet mutatnak. A jelentésben azt írják, hogy 2014-ben tovább romlott a jogbiztonság és az emberi jogok helyzete nálunk.

HRW: Orbán elsorvasztja az emberi jogok rendszerét Magyarországon
A jelentés Orbán Viktor tusványosi beszédének felidézésével indít, ahol a miniszterelnök a liberális demokrácia végével kapcsolatos vágyait fejtette ki. Mindezek után pedig új nyomás jelent meg a civil társadalmon és a sajtón, írja a jelentés.

A nemzetközi helyzet

A jelentés összesen több mint 90 országban vizsgálta az emberi jogok állapotát.

Az egyik legrosszabb változás Oroszországban ment végbe, itt az autoritarizmus egy egészen új szintre lépett a jelentés készítői szerint. A homoszexuálisok üldözése, a szólásszabadság beszántása és a Krím elfoglalása is mind ebbe a tendenciába illeszthető.

A szervezet nem kíméli az Egyesült Államokat sem, példaként a CIA kínzási technikáiról kiderült részleteket hozzák, illetve hogy mekkora politikai nyomás gátolja azt, hogy ennek elrendelőit felelősségre vonják.

Ez pedig nagyban gátolja az Egyesült Államok kormányát abban, hogy más országokat helyezzen nyomás alá az ott elkövetett kínzások és jogsértések miatt.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Majdb megjelenik az mno-ban egy ketsoros cikk, amiben ezt a jelentest "fecni"-nek minositik, oszt jonapot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
- Na, hány ujjamat mutatom, kedves zemberek? Ennyi "emberi jogotok" van.
Desischado
Mert Abszurdisztán ebben is jobban teljesít!
kukac50
Ebben az országban csak Orbánnak van joga és közvetlen környezetének!
Orbánban és csatlósaiban az emberségnek egy szikráját sem lehet megtalálni,ezt mutatja,hogy ember ellenes intézkedéseket törvényeket szavaztat meg a maffia csapatával.
mate03
@kukac50: Milyen ország az ,ahol a népnek nincs joga!?
lópicigáspár
@mate03: Demokratikus! Hofi után: nekik demokrati, nekünk kuss!
coni
A 2 x 2/3 azt jelzi, hogy a magyarok többségének még nincs igénye alkotmányosságra és demokráciára mert tetszik nekik az unortodox rezsim. A magyarok fele még választani sem megy el pedig az az egyetlen módja a változásnak, nem Goodfriend és Merkel feladata a kormányváltás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.