A Terrorelhárítási Központ (TEK) felkészült a hétfőn Budapestre látogató Angela Merkel német kancellár és az őt kísérő delegáció fogadására és biztosítására – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Úgy fogalmaztak: a TEK a jogszabályok alapján folyamatosan összehangolja és irányítja a védelmi feladatok megszervezésében és végrehajtásában részt vevő szervezetek tevékenységét.

Az elmúlt hetekben a TEK az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) közösen és a német partnerszolgálat szakembereivel együttműködve készítette elő a látogatás biztosítását.

A TEK és az ORFK minden személy- és létesítményvédelmi intézkedést életbe léptetett, illetve a látogatás végéig fenntart, amely a biztonsági és szakmai protokoll szerint szükséges – írták, pontos részletek említése nélkül.

Hétfőn, a látogatás idején a védett személyek által igénybevett útvonalak mentén időleges terelésekre, illetve bizonyos területek és épületek vonatkozásában korlátozásokra vagy lezárásokra lehet számítani, amelyekről a hatóságok tájékoztatják a közvéleményt.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a cim tokeletes analogiaja annak, hogy "A Koztisztasagi Vallalat felkeszult a telre" Na, akkor tutira lehetett tudni, hogy senki nem tud majd egy metert sem autozni az osszegyult hotorlaszok miatt...

Angelanak oszinten kivanom, hogy a hajaszala se gorbuljon...:o))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@ilos: Ez is egy nézőpont, viszont még ezek "tudatában" is zavarnak az általad apróságnak nevezett dolgok!
furfang
@ilos: Abban teljesen egyet értek veled, hogy amióta az ember lemászott a fáról és rájött, hogy a szónak milyen ereje van, azóta próbálják egymást a szubjektumok felkorbácsolásával befolyásolni. Pro és kontra. Ellenzékben mindig könnyebb a helyzet, mert ott kizárólag a negatívumokat kell hangsúlyozni, ha éppen kitaláció valami az sem gond, ma már különösen nem, amikor a szólás szabadságra, a tévedés lehetőségére bármelyik média, vagy egyén hivatkozhat.
Ráadásul miután olyan optimális helyzet senki életébe nem tud előállni, vagy hogy mindennel elégedett legyen, nagyon könnyű felpiszkálni az embereket. Hogy aztán ennek milyen következményei lesznek, az már a felbujtókat nem érdekli, sőt sok esetben éppen az a cél, hogy belháborúkat robbantsanak ki, lásd Ukrajnát. A sok feldühített ember nem gondolja át mi lehet a vége, csak a dühét levezesse. Ukrajna
az ékes példa, hogy mi történhet egy elszegényített ( totál kiprivatizált) nincstelen
országgal, ha még egy fegyveres belső csata is gyengíti. Akik most hatalomra kerültek ugyancsak dúsgazdag, a korábbi privatizációban milliárdossá vált, a lakosság elszegényítésében derekasan közreműködő emberek. Ezektől várni a nép sorsának jobbrafordulását a hülyeséggel egyenlő naivitás volt.
A görög helyzet se sokkal különb,legfeljebb ott még szerencsére vér nem folyik. A mostani vezetés abszurd elképzelései vagy lendületesen változnak a kölcsönt adó országok, bankok igényeinek megfelelően, vagy bukik a kormány esetleg ugyancsak egy belháború szításával. Nincs más variáció , aki megpróbál ellenszegülni azt ellehetetlenítik, vagy elteszik az útból vagy így vagy úgy ( Szaddam, Kadhafi, Egyiptom és sorolhatnánk ) Ezért aztán Orbánt sok rossz intézkedéssel együtt is dicséret illeti, mert igyekszik az ország szuverenitását az adott külső nyomások ellenére is tartani.
tivoli
@furfang: ma, 10:29
Olvastalak, és totál egyetértek a véleményeddel. Ukrajnával kapcsolatban pedig találtam egy nagyon ütős cikket:
"Már nem összeesküvés elmélet többé, amit eddig is tudtunk...
Obama nyíltan beismerte egy CNN-nek adott interjúban, hogy Ukrajnában az USA beavatkozott a hatalom átalakításába.
Ne feledje el senki, hogy 2013 novemberében a felfordulás akkor kezdődött el, amikor V. Janukovics elnök bejelentette, hogy felfüggeszti az ország Európai Unióhoz való csatlakozásának folyamatát. (VilagHelyzete megj.)
2013. December 13-án Victoria "Fuck the EU" Nuland, amerikai helyettes államtitkár 5 hét alatt harmadjára járt már Ukrajnában a National Press Club előtt elmondta, hogy "Mióta 1991-ben Ukrajna kivívta a függetlenségét, 5 milliárd dollár felett invesztált be, hogy segítse Ukrajnát és más célokat"...
Más célokat...
Azóta láttuk milyen célokat értek el és milyen folyamatokat provokáltak ki..."
furfang
@tivoli: És a legszebb az egészben, hogy ma már a leplezéssel sem foglalkoznak túl sokat, sőt van amikor kifejezetten fenyegetőleg lépnek fel szuverén országokkal szemben. Ennek fő oka az, hogy Amerika nagyrészt a fegyver eladásból tartja fenn a gazdaságát. Ahol kirobbant valami háborút oda az egyik oldalnak biztos, hogy ő szállítja a fegyvereket.
tivoli
@furfang: ma, 13:18
Ez így igaz.

"Miután azonban Oroszországot nem sikerült gazdasági szankciókkal elrettenteni attól, hogy nehézfegyvereket és katonákat küldjön Kelet-Ukrajnába, a védelmi fegyverek szállítása ismét szóba került Washingtonban.

„Bár továbbra is a diplomáciai megoldás elérésére összpontosítunk, mindig mérlegelünk más lehetőségeket is, amelyek segíthetnek teret nyitni a válság tárgyalásos megoldása előtt” – idézi a lap Bernadette Meehannek, a Nemzetbiztonsági Tanács egyik szóvivőjének szavait.

A The New York Times emellett azt állítja, hogy egy hétfőn nyilvánosságra kerülő független jelentés arra ösztönzi az Egyesült Államokat, hogy 3 milliárd dollár értékben szállítson Ukrajnának védelmi fegyvereket és felszereléseket, köztük felderítő drónokat és harckocsi-elhárító rakétákat."

Viszont úgy gondolom, ha az USA nem keresne örökösen fegyverpiacot, Ukrajnában nem volna "válság".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.