A világörökségi területen található üzletekre nem vonatkozik a vasárnapi boltbezárás. Ezek a területek viszont nemcsak a világörökségi helyszíneket, hanem az úgynevezett pufferzónákat is magukba foglalják. Ezért több tucat településen vasárnap is nyitva lehetnek a boltok. A budapesti belváros nagy része, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj, Fertőrákos, Sarród és még jó néhány magyar község megússza a vasárnapi boltbezárást. Bármilyen bolt kinyithat, nem csak a 200 négyzetméternél kisebbek, vagy azok, ahol csak a tulajdonos dolgozik.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Ez is jellemzi ezt a majom a fityesz bandát.Össze-vissza hoznak törvényeket egyoldalúan.Aztán valamelyik barom fel"izél"!És azt mondja,hogy gondolkozzunk Béláim!Majd szép lassan rájönnek ezek az ökrök,hogy amit csináltak az egy nagy baromság.És most szépen lassan elkezdik"cizellálni"az ész nélkül megszavazott törvényeket.Közben meg munka vállalók ezreit(családjait)tartják bizonytalanságban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
A belvárosi nagys'asszonyok bevásárolhatnak vasárnap is, a panellakók dögöljenek éhen, ha hétköznap - munka mellett - nem érnek rá bevásárolni!
Hadd hulljon a férgese!
keresztapa
Igazságos akkor lenne a vasárnapi zárási hiszti, ha egyszer ezek a nagy semmitevők, tudnának olyan törvényt alkotni, utána hozni amely nem tartalmaz kivételeket, mindenkire egyformán vonatkozna a törvény betű szerinti értelmezése. De amikor elkezdik sorolni a kivételeket, ami több jóval mint a kivétel nélküliek, akkor merül fel a kérdés "NORMÁLIS"? Így kényszerítve az embereket, a jogkövető magatartás elhagyására, a törvény tudatos kikerülésére.
kkalman
Ad-hoc hoznak törvényeket, hogy után ugyanúgy módosítsák azokat. Fél Európa rajtuk röhög.
Strassnoff Ignác
Úgy rémlik, hogy a söpredék azzal indokolta ezt a roppant okos boltzárást, hogy a derék dolgozónak megjár a szabad vasárnap. (Csak a kereskedelemben, máshol le vannak szarva.) Na most egyes településeken nem jár meg a derék dolgozónak a szabad vasárnap? Érdekes...
kukac50
Ezeket a törvényeket azért dobták be,hogy Vida Ildikóról és a korrupcióról ne beszéljenek az emberek.
mate03
@Toby: Tudják! Csak le szarják!Muszáj őket el zavarni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.