Közel ezer állami tisztségviselőnek biztosít az Orbán-kormány személyi használatú gépkocsit az adófizetők pénzéből.

A Népszabadság beszámolója szerint a fő közjogi méltóságokon kívül alkotmánybírák, miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok, kormánybiztosok, miniszteri biztosok, miniszterelnöki tanácsadók, kormányhivatalok vezetői, kormányzati hatóságok és intézmények felső vezetői, közepes és nagyobb települések polgármesterei élvezik az ingyenes gépkocsihasználatot. A lap hangsúlyozza, hogy az érthetetlen bőkezű autóhasználat a kommunista rendszer kései öröksége.

A beszámoló szerint a mostani kormány a korábbiakhoz képest is nagyvonalú, miközben a közalkalmazottaknak csak kilométerenkénti 9 forint költségtérítést ad; ez a jelenség Nyugat-Európában ismeretlen, Svédországban például csak a miniszterelnök kap személyes használatra autót – írja a lap.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Ha most leírnám a véleményemet,akkor nem csak innen tiltanának ki.Ha nem még a nagy fekete autó is elvinne.Így csak annyit írok,hogy szánalmasak vagyunk,mert tűrjük ezt.Szép volt magyarország,szép volt magyarok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tibor43
Majd kérhetnek az autók mellé "világjáró" matricát is...
nemethfamily3.
1000 autó? Hm. minima db. > 5 milla átlagban, mert differenciálni kell, meg egy autó potyán! (ez is minima- a beszerzőnek) Jó buli nem? Ezzel vigyék őket a temetőbe > élen a vezérrel!
kata53
@nezelodo: Nem csak mi választottuk, hanem akiket megvásároltak! Pl .határontúliak! Egyébként én sohasem választottam őket!
Feraj49
Minap a legfőbb autókereskedő "guru" azt nyilatkozta,hogy 2014-.ben 10000-el több,34000 ÚJ autót vásároltak Magyarországon. Ja ha az adóinkból veszik veszik,állami cégeknek ,önkormányzatoknak.De nem az állampolgárok, alacsony keresetű emberek veszik.Ők örülnek ha kajára jut.

Tegyük hozzá,ezekbe az autókba benzin is kell,meg karbantartási költségei is vannak.
Hivatali autó a legjobb " buli".Na az meg hab a tortán ha még külön sofőrt is adnak hozzá.
nemethfamily3.
Ezzel az 1000 autóval milyen klassz felvonulást tudnának rendezni a RECSKI felújított táborba > hi-hi-hi!
nezelodo
kata53 tegnap, 17:52

Az "akiket megvásároltak" kijelentéseddel egy baj van, sajnos nem múltidő, ma is zajlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.