- Hogyan tudnád megmondani Szókratész, mi az, amit kutatsz, ha egyszer azt sem tudod, hogy mi az? – kérdezte Menón. Az európai, fehér, zsidó-keresztény kultúra a saját alapfogalmaival sincs tisztában. Bölcsészkéim! Lenne mit tenni!

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Na ezt a kérdést rögtön fellehetne tenni Orbán Viktornak,
aki munkaalapú társadalomról hablatyol, noha életében nem dolgozott !
Ha a munkából kellett volna megélnie, már éhen halt volna !
Majd a fanok és fannék megmondják, hogy a szellemi munka is munka,
ez igaz, csakhogy amit ő tett és tesz, az káros !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@varrólány: ...hát azt is szokták töknek nevezni...:)
varrólány
@Csizmás Kond: Köszi, rendes vagy de tényleg olyan kerek tök arcom van! :-))
JAJMÁR
A munka öröm is lehet, sőt, az a jó, ha öröm- Nem igaz, hogy az ember nem szeret dolgozni. Az ember munka, alkotás nélkül értéktelennek érzi magát.
Ezért, ha valaki "nincs a helyén", nem szereti a munkabérért végzett munkáját, mert az nem a képességeinek megfelelő, de kénytelen elvégezni, akkor minden nap kell keresni valami mást, ami előidézi az alkotás élményét.

Valami ilyesmit, amit Csikszentmihályi Mihály a Flow (áramlat) könyvében ír:

"Életünk legszebb élményei nem passzív, befogadó, ellazult állapotban érnek bennünket - noha az ilyenek is lehetnek élvezetesek, ha keményen megdolgoztunk értük. A legszebb pillanatok általában akkor következnek be, amikor valaki testi vagy szellemi teljesítményét megfeszített akarattal a végletekig fokozza, hogy véghezvigyen valamilyen nehéz, de fontos feladatot. A tökéletes élmény tehát olyasvalami, ami nem csak úgy megtörténik velünk, hanem inkább mi hozzuk szándékosan létre."
nemkati
Akkor is ez a legjobb:
"A végtelen emberi szükséglet-univerzum legtöbb eleme kielégíthető bérmunkával. Ad abszurdum: vettem a guminőmnek egy vibrátort. Erre azt mondja, most fáj a feje."
craven
mi a munka? szerintem a munka a saját teste-egészséged legyalázása anyagi javakért...
wagabund
mi a munka? évezredek óta a túlélés feltétele...aki nem tett semmit, annak (általában)annyi volt...mindegy, hogy őrködött, gilisztát gyűjtött, botot tört a napi bunyóhoz, mammutot bontott, vagy a törzs ágyasa volt..de így-úgy élt...ezért vagyunk itt..

hogy? ... hogy ma emberek egész nap csak ülnek, és írogatnak? vagy csak beszélnek...beszélnek...a tömeg meg tapsol? (vagy nem) ...és mégis megélnek?
..igen, ez is munka... lehet utánuk csinálni...ez a túlélés modern formája..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.