Így írtak a német lapok Angela Merkel budapesti látogatásáról.

A Deutschlandfunk országos közszolgálati rádió "Merkel nyíltabb bánásmódot sürget az ellenzékkel" címmel közölt beszámolót a hírportálján. Kiemelték, hogy Angela Merkel és Orbán Viktor tárgyalásának fő témája az ukrán válság volt, de Merkel így is megtalálta a módját annak, hogy "néhány kritikus hangú" megjegyzést is tegyen vendéglátójának, és "felszólította" őt, hogy tanúsítson "nagyobb nyíltságot" bírálóival szemben.

Az ARD országos közszolgálati televízió  "Merkel bírálja az ellenzékkel való bánásmódot" címmel közölt összeállítást. Ebben leírják, Orbán Viktor "vitatott" személyiség az EU-ban, egyebek között "autoriter kormányzati stílusa és a kritikus újságírókkal szembeni rabiátus fellépése miatt", és Angela Merkel "szóba is hozta ezeket a pontokat". Hozzátették: a kancellár sürgette a magyar kormányfőt, hogy viselkedjen nyitottabban bírálóival, és találkozójuk után "kiemelte a sajtószabadság és a vélemények sokszínűségének jelentőségét".

A ZDF országos közszolgálati televízió "Bírálat Orbán miniszterelnök felé – Bevezető kurzus demokráciából: Merkel Budapesten" címmel közölt tudósítást. Szerintük a kancellár vendéglátója "nem követi olyan nagyon pontosan a demokrácia játékszabályait". Merkel "szóba hozta a problémát", és szavait Orbán "kővé vált arccal" hallgatta – tették hozzá. Kifejtették, hogy Orbán kapcsolata az autoriter vezetőkkel, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint a "durva" fellépése az ellenzékkel és hazai bírálóival szemben "borússá" tette az EU-s és NATO-s szövetségesekkel folytatott viszonyt, így az utóbbi években ritkán fordultak meg magas állami vendégek Budapesten. A kancellári vizitnek így "Orbán nagy napjának" kellene lennie a magyar fél szándéka szerint, "de a német kancellár elég világos szavakkal" jellemezte a vendéglátója kormányzati stílusát – emelte ki a ZDF.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ebben azert nem egeszen ertunk egyet a nemet sajtoval; orban orulne, ha legalabb pillanatokig "kove tudna valni" az arca, addig se latszana rajta a rangatozas...;o((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@F_Viktor: Ok, de ki tud nagyobbat hazudni szemrebbenes nelkul? A nemetek, vagy Gulyas? ( A kerdes koltoi volt... :o))))
Desischado
@karma1: Lehet ezen totózni, de ha fogadni kéne, hogy ki hazudik, gondolkodás nélkül orbánra és gulyásra tenném a pénzem!
mate03
@Desischado: Nem volna nehéz a tutira fogadni! Te ki totó csaló!Hahaha.
tivoli
@Desischado: tegnap, 20:59
Visszaadnád amit tőlük kapsz?
papa.49
Dudadani menj vissza a Honvéd zenekarba ott trombitálj tovább, itt csak égsz mint a rongy...
kukac50
Amit a Fidesz közeli média mond az nem egyezik meg Merkel szavaival.
Ezek lehazudnák még a Napot is az égről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.