Hétfő délutánig több mint ezren kérték vissza a megyei matricára elköltött pénzüket, az állami útdíjszedő becslései szerint összesen százmillió forintra rúghat a március 15-i határidőig visszaigényelt útdíj.

A Népszabadság keddi cikke szerint összesen húszezer érintett követelheti vissza a megyei matrica árát. Ez a százmillió forint persze aprópénz az év során beszedni tervezett többmilliárd forinthoz, de még az eddigi bevételekhez képest is.

Januárban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. összesen 1,44 millió autópálya-matricát értékesített. Az éves, országos címkét 220 ezren, a havit 92 ezren, a hetiként jegyzett tíznaposat 510 ezren váltották meg, megyematricából 620 ezer fogyott. Éves matricából jóval több fogyott idén januárban, mint tavaly, heti és havi matricából pedig nagyjából ugyanannyi.

A 20 ezer várt visszaváltás nagy részét a 7600 Vas megyei matrica teszi ki, a megyében ugyanis végül mégsem lesz díjköteles út. Veszprémben lesz egy rövidke szakasz, de az fejéri és somogyi matricák kombinációjával is használható, így az ott eladott 4800 matrica jelentős részét is vissza fogják váltani valószínűleg. A maradékban pedig azoknak a matricáknak lehet számottevő a súlyuk, amelyeket az ingyenessé tett ferihegyi szakasz miatt váltottak meg.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
A címhez: ... több millió meg nem kér az útdíjból.
tarhonya
a rohadékok ! most mit kell majd ki találjanak miért ? pedig olyan sikertörténetnek indult ez is ! mint az összes nagy ötlet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.