A Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselők olyan törvényjavaslatot nyújtanak be a parlamentnek, amelyik megtiltaná az internet bármiféle megadóztatását – jelentette be a párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Gréczy Zsolt azt mondta, miután a kormány "látványos visszavonulót fújt" az internetadó ügyében, a miniszterelnök Deutsch Tamás EP-képviselőt kérte fel, hogy szervezzen meg egy nemzeti konzultációt az ügyben. A DK ebből azt a következtetést vonta le, hogy a kormány valószínűleg nem tett le az internetadó bevezetéséről, csak módosította annak időzítését.

Az nem számít nemzeti konzultációnak, hogy a Fidesz megkérdezi a "Kubatov-listán található támogatóit" – jelentette ki a szóvivő, aki szerint ha a kormány nemzeti konzultációt szeretne, népszavazást kellene kiírnia. Gréczy Zsolt a sajtón keresztül azt kérdezte Deutsch Tamástól, hogy mennyibe fog kerülni ez a "konzultációs bohózat" és miért nem egyértelmű a kabinet számára, hogy a magyar emberek nem fognak internetadót fizetni.

Gréczy Zsolt kérdésre válaszolva arra is reagált, hogy Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő Gyurcsány Ferenc DK-elnök hétvégi évértékelőjét „ez a vadkapitalista kalandor banda makacsul a baloldal vérét szívja, s azt hiszi, hogy ő maga ettől tűnhet baloldalinak” beírással véleményezte a Facebookon. A szóvivő azt mondta, Szanyi Tibort a saját pártjának elnöksége nevezte "ostobának, meggondolatlannak és vállalhatatlannak". Hozzátette, a szocialista politikustól azt szeretné kérdezni, hogy "hogy vannak a gój motoros barátai".

A szóvivő úgy fogalmazott, hogy az MSZP és a DK közötti együttműködésben Szanyi Tibornak nincsen szerepe, az Európai Parlamentben pedig zavartalan az együttműködés a szocialisták másik képviselője, Ujhelyi István és a DK ott dolgozó két politikusa, Molnár Csaba és Niedermüller Péter között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.