Az Orbán-Merkel konfliktus nem hatott ki a német-magyar gazdasági kapcsolatokra – értesült a VS.hu.

Magyar kormányzati és német gazdasági források szerint Merkel hétfői látogatásakor több konkrét iparimegállpodás is született a két ország között. Ami az energiaszektort illeti, a Siemens vállalat várhatóan részt fog venni a paksi atomerőmű menedzsmentjébe, továbbá segítenek majd Paks2 bővítésében.

A hadiiparban is szorosabb együttműködés várható: a magyar helikopter flottát a német-francia Airbus nyerheti el.

A járműgyártás kapcsán pedig arról beszéltek, hogy akár magyar BMW-gyár is épülhet, bár ehhez konkrét helyszínről még nem volt szó. Végül, de nem utolsó sorban az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek 50%-ra fogja növelni részesedését a főként német tulajdonú visontai Mátrai Erőműben.

Merkel német vállalatvezetőknek állítólag azt mondta, Orbánnal bármiről lehet tárgyalni, de néha nem biztos benne, hogy utána nem fog-e a magyar miniszterelnök meglepetést okozni neki.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A nagy szotyialista látványberuházásba, a Paks II be még a német karvalytőke is be akar szállni, mert hát nyilván hogy ott lehet a legtöbbet kaszálni.
Csak hát ahol nyertesek vannak ott vannak vesztesek is, és hát kik lesznek a vesztesek? Akik a sor végén állnak, jelen esetben a magyar nép. Akik fizetik az adósságot és a hiteleket vissza az oroszoknak, minden március 15. én.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Ej, de nagy a lökdösődés a húsosfazék körül...úgy látszik nagy falatok vannak benne.
Desischado
@nena: Tévedés, '66-os vagyok. És inkább a németek, mint az oroszok! Nem szeretem a ruszki nyelvet...
Desischado
@Bercifiu: Megfogalmaztad a lényeget! Nekem is ez a véleményem, és Vizuallal és Papával is egyetértek!
keresztapa
@nena: Azt kell tudni, hogy az ország gáz, olaj szükségletének biztonságos kielégítésére mely ország képes, a többi nem érdekes, hogy mindég vannak kekeckedő személyek, hát legyenek, de ezek soha nem a megoldásban jeleskednek. Ezek a személyek a lényeget mindég kerülik, téves felfogásukat, soha nem ismerik el. A gyűlölködés dominál náluk, azt se észlelik,hogy Amerika röhögő görcsbe szenved mióta az EU- ra rákényszerítette a blokádot, az ő érdeke meg gazdasági export vonatkozásba a legjobb, piaca erősödött még EU piaca nyögi a a blokád káros hatását. Ez az igazi szövetséges szerinted? Európa védője? Mindaddig még a gazdasági haszon biztosított részére, és a védelmi pénzt Fizeti az EU. Azaz gazdasági érdekeit szolgálja Amerikának.
keresztapa
Igen olvastam a met-ről ami figyelemfelkeltés a várható időjárásról. Annak veszélyeiről, Vihar, széllökés, Napsugárzás erősségéről stb . a másik az orvosi 1MET= A nyugalomba mért oxigén szükségletet mutatja ki. Jelentősége a sportolók terhelhetőségének meghatározására vonatkozik. @Vizual: Ezt is figyelembe kell venni nem csak pártok ideológiáját.kuruc.info/r/4/139113/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.