Talán az adóhátralékként befizetett 128 millió forintját is visszakaphatja Simon Gábor, akinek a minap szüntették meg a házi őrizetét – tudta meg az Origo.

Két és fél hónapja nem hallgatták ki újra a nyomozó ügyészek a költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsított Simon Gábort, és bár külföldi hatóságok megkeresésére hivatkoznak, érdemi haladás nem történik az ügyben – mondta az Origónak a volt MSZP-s politikus ügyvédje.

Dr. Nagy István azt mondta, hogy az ügyben a nyomozati határidő március közepén lejár, de neki úgy tűnik, már hónapok óta csak toporog az ügyészség. A vádhatóság a külföldi megkeresések lassúságára hivatkozik, és olyan adatokat ellenőrizne, amelyeket már eddig is tudott – sorolta az ügyvéd.

Tavaly októberben 128 385 409 forintot utalt át Simon Gábor a NAV letéti számlájára adóhátralék befizetése jogcímen, miután zárolták annak a 240 millió forintnak megfelelő euró egy részét, amit állítása szerint csak vagyonkezelésre kapott.

Mivel az ügyvéd közlése szerint másodfokon hatályon kívül helyezték a NAV adóhátralékról szóló határozatát,  az eljárást elölről kell kezdeni. Ez azt jelenti, hogy nőhet vagy akár csökkenhet is az összeg, sőt az ügyvéd szerint még olyan forgatókönyv is elképzelhető, hogy akár a teljes 128 milliós befizetés visszajár a volt MSZP-s politikusnak.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Orbán ügyészsége visszavitt minket a Rákosi korszakba . Míg hatalmon vannak bárkit bármikor meghurcolhatnak éveken keresztül .Választást nyernek, emberek besározásával Simonnal , Bajnaival , Gyurcsánnyal ,szavazókörzetekkel . Attól függetlenül valami susmus lehet Simon "pár" milliója körül ,DE már megint demagóg leszek , maradjunk "csak" arrogáns letelepedési milliárdjainál .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
Egyre inkább az az érzésem, hogy Simonra csak a választáshoz volt szükség. Találjátok ki, hogy ki vette meg!
Desischado
@lajospapa: Persze, hogy csak a választásokra szólt a mizéria! Lehetett tudni, hogy lassan elülnek a vádak. De egyetértek, elő kéne venni MINDENKIT hogy honnan van a pénze? Főleg a fideszes rogán szíjjártó, zsiga, és lézár féléket, orbánnal az élen!
mate03
@eszegfu: Maga az egész eljárás egy vicc!Összehordtak itt mindet hamis útlevéltől a hamis bankszámláig!De idáig még semmit nem tudtak bizonyítani!Közben a vád tanúja titokzatos körülmények között,meg halt egy rendőr autóban!Ha elfelejtette a külföldi bankszámláját ,be írni az adóbevallásba! Hát istenem most módosította,és be fizette az adó hátralékot!Érdekes hogy jó néhány Fideszes képviselő feledékenysége,nem kavart ekkora vihart!?
eszegfu
@mate03: Én a titokzatos tanut ebből a történetből kihagynám, mert ez szerintem csak vélelmezés, hogy tudhatott valamit. Az viszont nekem továbbra is érdekes: vajon hogyan állapitották meg a külföldi bankszámlán lévő pénz származását tekintve, hogy esetleg osztalék, vagy "ajándék", vagy vállalkozásból keletkezett. Ahhoz, hogy bármilyen adó kifizetésére köteleznék, előbb ezt kell pontosan meghatározni, mivel az ajándék illetékköteles, az osztaléknak SZJA és EHO fizetési kötelezettséget, stb. vagyis a NAV-nak lehet valamiféle bizonyitéka, amiért kirótta a számomra nem ismert valamelyik adót. Sok itt a homály... De hogy én/mi nem tudjuk, az még csak rendben lenne, de az a gyanum ők is csak tapogatóznak.
öcsi55
Ez a Simon ügy ,a konc . Amikor a betörök oda lökik a koncot a kutyák elé hagy marakodjanak ,közben meg kirámolják a lakást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.