Többen támogatják a kormányt, mint tavaly decemberben – derül ki a Századvég felméréséből. Az értékelésben kitérnek arra, hogy a Fidesz egyszázalékos „erősödése” viszont elhanyagolható, inkább stabilizálódásként lehet értelmezni.

A Századvég-csoport legfrissebb elemzésében ismertette, az ellenzéki pártok támogatottsága sem változott a választások óta, az aprózódás viszont tovább folytatódott. Még az esetleges baloldali koalíciót feltételezve is magabiztos a kormánypárt első helye – tették hozzá a január 15-20. között készült kutatás eredményeit összegezve.

A Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül a tavaly decemberi 29 százalékról 30 százalékra nőtt, a Jobbiké 14-ről 15-re, az MSZP-é 11 százalékon maradt. Az előző hónaphoz képest nem változott az LMP és a DK támogatottsága sem, előbbi 4 százalékon, utóbbi 3 százalékon áll. Az Együtt támogatottsága a teljes népességen belül 3-ról 2 százalékra csökkent.

A bizonytalan szavazók aránya 34-ről 33 százalékra csökkent – írja a Századvég. A felmérés szerint a Fidesz a 2014-es országgyűlési választást hozzávetőleg 2,3 millió leadott szavazattal nyerte meg. A januári adatok azt mutatják, hogy a szavazókorú népességből hozzávetőleg 2,4 millió választópolgár szimpatizál a kormányzópárttal. A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz támogatottsága a decemberi 44-ről 45 százalékra nőtt, a Jobbiké 22-ről 24 százalékra, az MSZP-é pedig 17-ről 18 százalékra. Az LMP támogatottsága 6-ról 5 százalékra csökkent, a DK-é változatlanul 4 százalék, az Együtt két százalékot veszített, így 2 százalékos a támogatottsága ebben a körben.

A Századvég az elemzésben megjegyzi: a baloldali pártok csak a Jobbikkal együtt lennének képesek megelőzni a kormányzópártot, ám a Jobbik és a baloldal nem koalícióképes egymással. "Röviden a centrális erőtér továbbra is hermetikusan elzárja egymástól a radikális jobboldali és a baloldali szavazókat" – fogalmaznak.

2015 januárjában az emberek mintegy 43 százaléka ítéli jónak a kormány munkáját, a válaszadók negyede gondolja úgy, hogy kritikákkal ugyan, de elfogadható munkát végez a kabinet (25 százalék), és csak 30 százalék azok aránya, akik szerint gyengén teljesít a kormány. Ez jelentős elmozdulás 2011-hez képest, mert akkor a kormány teljesítményét a válaszadók mindössze 30 százaléka ítélte meg pozitívan, 41 százalékuk viszont elégedetlen volt a kormány munkájával.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
G.Fodor Gábor (Századvég )" kisasszony "...
próbáltad már egyszer ( !! ) Növel ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
@freemanpetya: Ennyi baromságot hogy tudsz összehordani? Pont azért csökken a végrehajtások száma, mert a bankok is egyezkednek folyamatosan az ügyfeleikkel, hogy ne dőljenek be a hitelek.
(a bank nem az ingatlant akarja, azon nem fog keresni, neki egy végsőkig törlesztő adós kell)
Hja és ha a bankok akarnák, a hitelszerződésekre hivatkozva a jól fizető adósoktól is kérhetnének be pótfedezetet! Bizony. Sok olyan hitel is fedezetlen lett a megnövekedett hitelösszeg miatt, amelyet egyébként késedelem nélkül fizetnek.
Ezzel a kitétellel az adósok többsége sarokba szorítható lenne és jogszerűen lehetne nekik felmondani.

Szóval hiába lett divat a bankellenesség, ostobaságokat nem kéne írni! Köszi!
mate03
@Január: Kubatov listáról másolva! Én is tudnék ilyen közvélemény kutatást összehozni!Érdekes módon engem soha nem kérdezett senki! Pedig úgy érzem, én is szavazó állampolgár vagyok! Vagy nem !?
karaj
Tegnap Nézőpont , ma Századvég , ...holnap melyik fideszfüggő hazudja a FIDESZ népszerűségének stagnálását/javulását ?
kkalman
@mate03: ma, 9:37 Csak Te nem a fitymaszra szavazol, így a véleményed nem érdekli a statisztika készítőit.
kukac50
Azok az autót vásárolt devizahitelesek akik szerződés kötéskor nem írtak alá kockázat feltáró nyilatkozatot azok a bírósághoz fordulhatnak mert érvénytelen a szerződésük.
Vagy ha a szerződésben meg van határozva mennyit kell vissza fizetni.
pl 2,5 milliós autó vásárlása esetén nem csak a havi törlesztő részlet van meghatározva hanem 3,2 milliót kell vissza fizetni,akkor is érdemes bírósághoz fordulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.