"Fontos, hogy tudjátok, meleg vagyok" – mondta Árvai Péter egy interjúban – írja a hvg.hu.

A Prezi társalapító-vezérigazgatója a Forbes magazin feburári számában coming out-olt. Bár környezete előtt már jó ideje nem titkolja homoszexualitását, a nyilvánosságnak most először beszélt erről. Úgy nyilatkozik, a cégen belül a kollégákat mindig arra bíztatták, hogy álljanak ki önmagukért, így neki is ezt kellett tennie, különben nem tudná képviselni az értékeiket. Azt mondja, ezt eddig egyszerűen elszúrta. Már korábban is kiállt volna ezzel, ha minden optimális lett volna a világban, de csak most érett meg benne az ehatározás.

A Prezi az egyik alapítója a Nyitottak vagyunk kezdeményezésnek, mely alapértéke a nyitottság. Ezzel azt hirdetik, hogy munkatársaikat kizárólag tetteik és teljesítményeik alapján ítélik meg, nem nemük, életkoruk, szexuális orientációjuk vagy bármilyen más tényező alapján.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bercifiu
A buzik szándékosan ingerlik az embereket. Ha csendben maradnának, élhetnének nyugodtan, mint a heterók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Másik
@eszegfu: Köszönöm!
Az indoklásod valamelyest válasz a kérdésemre. :)
Azzal a részével teljes mértékben egyet értek, hogy ezzel megszüntetett egy későbbi támadási felületet.
Azért bujkál bennem a 'kisördög' :)
A kérdés legyen költői, mert a válasz annyiféle lehet, ahányféleképpen éljük a világot. Vajon mikor jobb? Ha megvárjuk amíg bekövetkezik egy dolog, addig felkészülünk arra, miként is fogunk rá reflektálni, vagy menjünk-e elébe?

Hogy most ÁP boldogabban él-e majd, nem tudom.
Tartok tőle kezdetben több ellenszenves megnyilvánulás éri majd...
Viszont úgy gondolom, hogy a sorstársaival együtt valahol acélosabbak abból a szempontból, hogy jobban tudják kezelni ezeket a negatív dolgokat magukban, mint az átlag, mert gyakrabban vannak ennek kitéve.
Úgy gondolom önbizalmat csak az a tudat adhat, hogy a maguk számára a megfelelőt jó mellett döntöttek úgy, hogy ezzel nem ártottak senkinek.
Valami nagyon hasonlót nekem is meg kellett tapasztalnom, ezért is állítom ilyen biztonsággal.
A vőm színesbőrű. Az esküvő körüli napokban sokan hátat fordítottak az ismerősök, barátok, mi több a családtagok közül. Nagyon fájt mindkettőnknek, később persze rájöttünk, hogy nem vesztettünk velük semmit. Ma már azon is csak mosolygok belülről, amikor nyíltan a szemembe mondják, hogy az egy alacsonyabb rendű faj, amelyik csak megvetést érdemel. :)
adrenalink
@m.macskosz: Szerintem elég széles az ismerettségi köre, hogy megoldja ezt a problémát.
eszegfu
@Másik: Elgondoltató dolgokat irtál...Tényleg egy ember habitusa szerint dönt, én pl. inkább elémegyek. Ha nem igy teszek, akkor ugy érzem lapitok, sumákolok, nem vagyok egyenes. Abban is igazad van: tényleg jobban kezelik a dolgokat. Az én egyik homoszexuális fiu ismerősöm 1x Népszabadságot olvasott a metrón, mellette egy idős hölgy felháborodva jegyezte meg neki: hogyan lehet ilyen vacakot olvasni... erre ő: "és képzelje el, még buzi is vagyok". Ez a fiu ilyen, humorosan dolgozza fel és ugy látom nem erőlködik, nem rágja magát belülről, vagyis már nem "lelkizik" ezen, van önbizalma. Nagyot nőttél a szememben! Összefogtál a lányoddal és a többi nem számit, igazatok van! Jó pár évvel ezelőtt volt egy igazi hófehérbőrü, vörös haju kolléganőm, aki hozzáment egy ugandai fiuhoz, született babájuk is. (Hát én ilyen gyönyörü gyereket még életemben nem láttam!) Amikor bemutatta a férjét, akkor elég kinos volt nekem, mert nyujtottam a kezem, ő meg alig merte elfogadni, mintha kisebbségi érzése lett volna, de rögtön elintéztük egy baráti öleléssel. Az én szememben teljesen mindegy a nemzetisége, a vallása egy embernek, csak az a fontos: jó ember legyen. Anyukám még az idegenekre is rászól: a lányom előtt nem lehet a cigány, zsidó, stb. kifejezést becsmérlően használni, különben kivülre rak mindenkit. Ez az egyetlen dolog, amit anyukámmal szemben is megkövetelek, minden más ugy történik, ahogy ő akarja...(már 90 éves). Sok egészséget kivánva mindenkinek, üdvözlettel.
m.macskosz
@adrenalink: Nekem ez is, az is MINDEGY. Legalább annyira érdekel, mint Demcsák Zsuzsa és Lázár János állítólagos "románca". Vagy a valóvilágszarság történései.
adrenalink
@m.macskosz: Mégis kérdeztél...:)))))
m.macskosz
@adrenalink: Igazából csak költői kérdés akart lenni, némi iróniával. Azt, hogy válaszoltál rá, köszönöm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.