Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő budapesti látogatásának előkészületeiről egyeztetett szerdán telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – közölte az orosz külügyminisztérium.

A tárca szűkszavú közleménye szerint a megbeszélés során megvitatták a kétoldalú kapcsolatok és nemzetközi élet időszerű kérdéseit Vlagyimir Putyin orosz elnök 2015. február 17-i látogatásának előkészületeivel kapcsolatban.

Orosz hírügynökségek ezzel kapcsolatban emlékeztettek arra, hogy orosz államfő most harmadszor látogat Magyarországra, Putyin pedig másodszor keresi fel Budapestet – 2006 februárjában járt legutóbb a magyar fővárosban. Felhívták a figyelmet a Kreml korábbi tájékoztatására is, amely szerint Vlagyimir Putyin budapesti látogatásával "viszonozza Orbán Viktor 2014. január 14-i moszkvai látogatását".

A magyar miniszterelnök egy évvel ezelőtti moszkvai útja során megállapodás született a paksi atomerőmű két új reaktorának a megépítéséről, és megállapodást is aláírtak róla. Az orosz tőkebefektetések a magyar gazdaságban elérték az 1,5 milliárd dollárt, míg az oroszországi magyar befektetések mintegy kétmilliárd dollárra rúgnak – írta a TASZSZ hírügynökség.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Tök mindegy hova telefonál a xargyártó, max. megkapta a Putyin látogatás direktíváit, oszt. jónapot...
volvós
Biztos azt mondta Putyinnak, hogy ha jön, mondja azt,
hogy Ö adott kölcsön a 167 milliós ház vásárlásra
pénzt !!! Azt ugysem merik utána firtatni... max.
természetben visszatörleszti !!! abba van már gyakorlata !!
zsizsike
Mi az a 167 milla Vologya bácsinak. :)
coyote3
Moszkvába. Konkrétan a portással beszélt :)
human
Megnyugtatta az oroszokat, hogy a nászutas lakosztály elő van készítve az elnöki találkozóra :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.