Szemtanúk szerint egy óra után, az OMSZ szerint 19 perc alatt ért ki a mentő egy idős szigetszentmiklósi nőhöz, akinek a HÉV-megállóban állt meg a szíve. Mindez a helyi mentőállomástól 360 méterre történt.

A Blikk szerint a nőt unokája kísérte orvoshoz, amikor a József Attila telepi HÉV-megállóban az aszfaltra rogyott: megállt a szíve. Egy fiatal pár azonnal megkezdte az újraélesztést, de abban bíztak, hogy hamar kiérnek a mentők, a mentőállomás ugyanis a közvetlen közelben volt, továbbá két orvosi rendelő is található a környéken.

A nő légzése nagyon lassú volt, majd leállt; a mentődiszpécser telefonon keresztül próbált segíteni, a kiérkező mentők is hosszú ideig  igyekeztek megmenteni az asszonyt, de sikertelenül.

Mint kiderült, a szigetszentmiklósi esethez 15 kilométerről, Pesterzsébetről érkezett a mentő.  Az Országos Mentőszolgálat szerint a segélyhívás 10.47-kor futott be hozzájuk, ezután a mentésirányító a legközelebb tartózkodó, szabad mentőegységet indította el. A szemtanúk ezzel szemben úgy emlékeztek, hogy a mentő 40 perc alatt ért ki, a valóságban az események sokkal gyorsabban történtek. A mentő 19 perc alatt ért a helyszínre, ahol több mint fél órán át küzdöttek az idős nő életéért.

A közelmúltban több olyan eset is történt, mikor hosszasan kellett várni a mentőkre: december elsején 32 percet kellett várni egy zebrán elütött 22 éves fiatalemberhez Szolnok belvárosában, miközben  a szolnoki mentőállomás a gázolás helyszínétől 9 percre, a Hetényi Géza kórház pedig autóval 1 percre volt.  Szintén decemberben egy 58 éves, stroke-ot kapott budaörsi asszonynak kellett egy órát várni a mentőre. Bár Budaörsön is van egy mentőállomás, a lap úgy tudja, a nőhöz a BAH-csomópontnál lévő mentőállomásról küldtek kocsit. Az asszonyt végül másfél órával később vették fel egy fővárosi kórház kardiológiájára, addigra a jobb keze megbénult.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mindenesetre a győrfi pál ,,nem véletlen a kis betű,, már mosakszik ez a pali a normálistól pár év alatt eljutott a fütyiszhez, azóta csak mellébeszél, terel, hazudik...
Most visszatérve a kb. 1-1.5 hónapja történt szolnoki esethez ahol a kórháztól látótávolságra levő gyalogátkelőn történt gázolásba hunyt el 22 éves srác, MÉGIS KEVÉS A MENTŐAUTÓ, DE KONTÁR ELKURMÁNY A SAJÁT, ÉS A SLEPP RÉSZÉRE VÁSÁROL ÚJ AUTÓKAT!!! De nagyon 3.14.án kellene már rúgni őket!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.