„Kigazolás” címén kiirtatták a közmunkásokkal a növényzetet az alagút felett, ez járulhatott hozzá a föld megcsúszásához – írja a 444.hu.

Vasárnap óta nem érkezhetnek és indulhatnak vonatok a Déli pályaudvaron, mert megcsúszott a vasúti alagút feletti föld. A 444-nek a terület viszonyait jól ismerő szakember azt mondta: az omlásban a rossz munkaszervezésnek is szerepe lehetett.

Az elmúlt években az alagút felett közmunkások dolgoztak, akiknek gazolás volt a feladata. Azonban annyira megritkították a növényzetet az akácos-cserjés részen, hogy az hozzájárulhatott az omláshoz. Az interneten fellelhető fotókon jól követhető, hogyan vált kopárrá 2010-hez képest a terület.

A 444-gyel a MÁV azt közölte, hogy 2010-ben kőzetfelújítási és –pótlási munkálatokat végzett a MÁV, felszíni vízelvezető rendszert építettek ki. Nem növényzetritkítás, hanem növényzetváltás történt, a régi fák tuskói a földben maradtak, emellett új fákat és bokrokat telepítettek. Ahol ez a munka megvalósult, ott nem volt rézsűcsúszás, arra az önkormányzati tulajdonú részen került sor, amire a MÁV-nak nincs ráhatása.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
@Tekla: Ehhez kapcsolódva: védett növény lett a hóvirág, nem lehet szedni. Nem szoktunk hazahozni belőle egy kamionnal, csak egy kis csokorral, amúgy is az erdei levegőzés volt a célunk.
Most azon a domboldalon kivágták az összes fát, így az egész domboldal megcsúszott, betemette az árokpartot, erdei nyiladékot. Több kamionnyi hóvirág alákerült. Ugyanezért nem találunk róka gombát sem, mert az is a föld alá került.
Érdekes, ennek az ügynek sincs felelőse. De tőlünk 10 ezer forint büntit akartak kérni . Mutattam, hogy jenben fizetek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
radios45
@1magyar: vállalják igen, maga a vezér jelentette ki az év utolsó napjaiban, el fogjuk érni hogy mindenki dolgozzon, és így senkinek nem kell kifizetni a segélyt, +jövedelempotló támogatásokat.
radios45
azért is tartunk itt mert azemberek nagyrészét idomítják Mo-on, amúgy meg aj ó közmunkás ázik fázik de nem pofázik
1magyar
@radios45: én azt írtam vallják - Orbánék.
izo
@radios45: Ha nem értesz egyet ezzel, akkor fizesd te a segélyeket!
radios45
@izo: normális értelmes termelői munkahelyeket kellene létrehozni, nem pedig minden xarba belenyulni, erőltetni a hülyeségeket.
Én sokmindenhez értek, gyakorlatom +képzettségem is van hozzá, de ez a birka agymosott ország nem tart rám igényt, nyalizni pedig nem fogok a fidesses vezetőknek.
Egyébként az álláskeresői tám.kat, egy gombnyomással vissza lehetne hozni, ki lehetne fizetni,pl.télen, úgyanúgy mint Lengyel orsz.ban, vagy Irországban.
De a mindenható kormány inkább lenyúlja az erre a célra járulékok formájában, az adófizető dolgozóktól levont összegeket, és saját maga fényezésére költi el.
Sokmindent nem tudsz még, erről ennyit.
Juhász István
HOZZÁÉRTÉS NUKU...Várom, hogy a külkapcsolatainkban mekkora FEJLŐDŐS lesz majd tapasztalható, a Dunakeszi SC. focistáinak BEILLESZTÉSE után a Külügyminisztériumban??? Klassz lesz, hiszen ebben a CSAPATBAN focizik a mi szijgyártónk, naná, hogy belőlük pótolta a kirúgott, HOZZÁÉRTŐ szakembereket, akik viszont nem tudtak FOCIZNI...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.