A kormány döntött arról, hogy ingyenes lesz az étkezés azoknak a gyermekeknek ősztől, akiknek hároméves koruktól kötelezően óvodába kell járniuk – jelentette be Lázár János pénteken Hódmezővásárhelyen.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Visszhang utcai olvasókörben tartott lakossági fórumon elmondta: igazságtalan lenne, ha a leggazdagabb családoknak sem kellene fizetniük az étkezésért, keresik, miként lehetne ezt megoldani.

A politikus úgy fogalmazott, a tervek szerint a gyerekek 90 százaléka ingyenes étkezést kap majd.

Lázár János egy, a kilencosztályos általános iskolával kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, az évnyitó frakcióülésen a kormány arra kapott megbízást, vizsgálja meg, a magyar oktatás versenyképességi problémái milyen okokra vezethetők vissza.

Magyar oktatási rendszer egyik komoly problémája, hogy már az alsó tagozatban felerősödnek az otthonról hozott különbségek. Külön oda kellene figyelni azokra a gyerekekre, akik hátránnyal indulnak a szülők anyagi társadalmi helyzete miatt, mert nagyon sok tehetség elkallódhat – jelentette ki a miniszter.

A felsőbb osztályokban is vannak problémák, gyakran előfordul, hogy alapvető képességekkel és készségekkel nem rendelkeznek a középiskolákba lépő diákok, és sokan morzsolódnak le a szakiskolákból, de a főiskolákról egyetemekről is – tette hozzá a politikus.

Egy másik, a szabad vasárnapra vonatkozó felvetésre válaszolva kifejtette, személy szerint támogatta a döntést, annak érdekében, hogy munkavállalók tízezrei családjukkal tölthessék a vasárnapot. A zömében idősebb hallgatóságot emlékeztette arra, a vasárnapi nyitva tartás a nagy áruházláncok elterjedésével, valamikor a kilencvenes években jött divatba Magyarországon.

Úgy fogalmazott: ki kell próbálni, mit hoz a szabályozás, amelyről szavai szerint előbb-utóbb népszavazás dönthet majd.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
ingyenes lesz az étkezés , ingyenes lesz az étkezés , ingyenes lesz az étkezés Visszhang utcai olvasókörben :-)))
papa.49
Az ősz még nagyon messze van lehet ki se húzzátok addig...
Senara
ingyenes lesz az étkezés , ingyenes lesz az étkezés , ingyenes lesz az étkezés Visszhang utcai olvasókörben :-)))
eszegfu
"Igazságtalan lenne, ha a leggazdagabb családoknak sem kellene fizetniük az értkezését, keresik, miként lehet ezt megoldani." Régen a szülők kereseti igazolása alapján sávosan kellett az étkezésésért fizetni. Mit kell ezen keresgélni?! Ez olyan bonyolult? Ja, persze, igy Ti nem jártok jól! Az helyes, hogy ha már kötelezővé tették a 3 éves kortól az óvodát, akkor a rászorulóknak legyen ingyenes (régen iskola előtti évben volt kötelező).
Rumcájsz
Mennyi és milyen formájú támogatásokat vontak el a családoktól?

Az elvonások egész országra vetítve, magasan meghaladják az ingyenes étkeztetés költségeit!

Jobban teljesítünk...

Ingyenkonyha az egész országban..

Ha sokáig maradnak, éhen döglik az egész nép.
Juhász István
Ostoba...KI KELL PRÓBÁLNI...Ökörke, próbálkozni a kiskutya szokott a basz...al, egy országvezető politikus pedig FELELŐS DÖNTÉST kell hogy hozzon, az ország érdekében. Ti még most is a PRÓBAÜZEM szindrómában szenvedtek???...és kérdezem, lesz- e egyszer olyan kurmánydöntésetek, amihez nem kell PRÓBAÜZEM, vagy kipróbálás???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.