A hófúvás miatt több dunántúli járásra már narancssárga, másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megye járásaira adhatják ki a nap folyamán a másodfokú riasztást a hófúvás miatt.

Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben ugyancsak a hófúvás miatt.

A viharos szél miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében valamint a fővárosban ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az Alföldön és északkeleten 60 kilométer per órát meghaladó széllökésekre lehet számítani, a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén a legerősebb széllökések akár a 85 kilométer per órát is elérhetik. Késő estére megszűnnek a viharos lökések, de továbbra is erős marad a légmozgás.

Napközben hózáporok, hózivatarok alakulhatnak ki, melyek nyomán – legjobb eséllyel az Alföld délkeleti részén – pár centiméter, helyenként esetleg 5 centimétert meghaladó friss hó is hullhat.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@Bercifiu: Nagyon visszataszító volt, amit írtál!
Nem a közmunkásokból kell hófogót létesíteni,
hanem azokból, akiknek köszönhetően ennyi a közmunkás!
Javaslom, hogy a 150-valahány államtitkár és -helyettes legyen mobil hófogó...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
A szoc-ban 25 cm hó nem jelentett semmiféle akadályt a közkejedésben, pedig még nem voltak ilyen terepjáró gumi csodák az autókon és buszokon.
miazavalami
Még jó hogy reggel nem megyek dolgozni, mer' mán' nincsen féltégla amit a zsebembe rakjak...
Bercifiu
@1magyar: Na de akkor nem volt Gyurcsány, aki miatt esik a hó, s nem olvad el az úton.
kisangyalom13
Kedveseim, a természet is az idegháborúnak kedvez, még a nehéz helyzetbe létező Magyarembereknek is!
Miért tehetetlen az ország felső vezetői az emberek nehéz életkörülményein váltóztatni?
Linna
@1magyar: Úgy ám, de a jó kis terepjáró UAZ-ok, azok bezzeg mentek!! Hóban, jégen, erdei utakon! :)
Mint a Szaratov hűtőszekrények, amikor már évtizedek óta nyugati, magyar hűtőket használtunk, de ha máskor nem, disznóvágáskor beindították a több évtizede még mindig kifogástalanul működő Szaratovokat. Anyámék nyárikonyhájában még mindig menne, ha használnák. Az igaz, hogy áramtakarékosságról szó sincs!
Hát, van ilyen.
Félreértés ne essék, Putyinra én is haragszom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.