Húsz csekkbefizető automatát állított üzembe a Magyar Posta, így több budapesti plázában és vidéki Auchanban is  kényelmesebb lett a befizetés.

A posta közlése szerint az automaták segítségével az ügyfelek gyorsan, sorban állás nélkül, bankkártyával tudják intézni befizetéseiket, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül.

Automata került többek között a budakalászi Auchanba, a Sugárba, a Mammutba és a Duna Plázába is. Vidéken többek között, Szegeden, Pécsett, Miskolcon és Debrecenben is vannak csekkbefizető terminálok.

Ma már ne álljon sorba a csekkekkel

A csekkbefizető automata egyelőre csak a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű csekkeket fogadja el. A későbbiekben valamennyi bizonylattípusúcsekk is feladható lesz az automatákon keresztül. A csekkbefizető automata a QR-kóddal ellátott és a QR-kód nélküli csekkeket is elfogadja. A Magyar Posta azt is közölte, idén megteremtik annak feltételeit, hogy a postákon történő csekkbefizetés során a kártyával történő fizetés ne készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minősüljön.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
"A Magyar Posta azt is közölte, idén megteremtik annak feltételeit, hogy a postákon történő csekkbefizetés során a kártyával történő fizetés ne készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minősüljön."
Ez egy barom beruházás volt megint, milliárdokat szórtak a szélbe!
Ki az a hülye, aki bankkártyával sárga csekket ad fel?!
Ez ,-jobb ha tőlem tudjátok--, már megint egy pénzmosoda!
sokanvagyunk
A legutolsó butikban is a bankkártyával történő fizetés ingyenes és természetes! A magyar posta 20 év lemaradásban van - nos nem a díjaikban...
darwin
Félreérthető cikk!
Az első sorban még kártyás vásárlásnak minősül a tranzakció,az utolsó bekezdés azt taglalja,hogy MAJD a Posta megteremti ennek a feltételeit.Tehát jelenleg kétszer fizetünk,ugyanazért a szolgáltatásért.
simmering73
"Idén megteremtik a feltételt". Egy hónappal ezelőtt még azt mondták az első negyedévtől már nem fog készpénzfelvételnek minősülni. December is idén lesz, retek egye meg a lábatok szárát.
levarosbukta
Nálunk a tacskóba is beállítottak egy ilyen automatát már legalább két hónapja, de ma még nem üzemelt.
palika
Kérek mindenkit, vigye be a postára a csekkjét, mert ha ez igy folytatódik, kirúgják a postáskisasszonyokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.