Rendkívüli ülésen utasította el hétfő reggel a kőbányai önkormányzat azt az ötletet, hogy a X. kerületi Óhegyi parkot Moszkva parkra neveznék át .

Tarlós István főpolgármester péntek este az RTL II-n, Baló György műsorában beszélt arról, hogy megtalálta az új Moszkva tér helyét: szerinte a kőbányai Óhegy park lenne a legjobb választás. A kőbánya.info szerint azonban sokan nem voltak elragadtatva az ötlettől, hétvégén „izzott” az internet, a kerületben élők egyértelműen elutasították az elképzelést.

A kőbányai képviselő-testület hétfő reggel rendkívüli ülést tartott az ügyben, és a képviselők pártállástól függetlenül egyetértettek abban, hogy nem támogatják a közterület átnevezését, ragaszkodnak a jelenlegi Óhegy park névhez – Tarlós István javaslatát egyhangú szavazással utasították el.

Kovács Róbert polgármester a Facebookon azt írta: "Ma délelőttre rendkívüli képviselő-testületi ülést hívtam össze. Megtárgyaltuk Tarlós István főpolgármester arra irányuló kezdeményezését, hogy az Óhegy parkot nevezzük át Moszkva parkra. Önkormányzatunk testülete teljes egyetértésben foglalt állást: TILTAKOZUNK az Óhegy park átnevezése ellen!"

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Tragikomikus, hogy a hatalom annak függvényében nevezi át az utcákat, állít vagy ledönt szobrokat, osztogat kitüntetéseket, engedd el gyilkosokat, hogy éppen melyik ázsiai rezsim ígér többet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
oncogito
Tarlós atyuska, az Osztyapenkó szobrot is vissza ám a helyére!
Putyin keresni fogja!
oncogito
Jaj, hogy a Szabadság téri emlékművet már ne is említsem!
Mert ugye az nem a megszállás, hanem az itt elesett kiskatonák emlékére lett állítva, amit a jobbikosok szépen összerondítottak.
Most majd lenyalva lehet vissza az eredeti formájában!
nemkati
Azt nem értem, miért olyan nehéz a kerületekkel egyeztetni? Minden kerületnek van polgármestere, aki ki tudja kérni hasonló kérdésekben a különbözó pártok által bejuttatott, különböző kerületrészek képviselőit, azok pedig meg tudják kérdezni az ott lakókat. És akkor egyből kiderülne, hogy az egy Tarlós által megálmodott agyament ötletből köszönik, nem kérnek, viszont van saját kívánságuk.

Például szerintem a Széll Kálmán tér nevét egész jó lenne Moszkva térre átkeresztelni, nem egy kőbányai gazos senkiföldjét.

@oncogito: Most, hogy kiújult 0rbánék oroszimádata, igenis állítsák vissza a Szabadság téri emlékművet és az Osztyapenkó szobrot is! Hadd lássa a muszka, hogy behódolunk nekik! Végülis fenyeget a 3. világháború, nem mindegy, melyik oldalra állunk.

Remélem, mindenki hallotta Joy Ayad jövendölését, és felkészül.
simmering73
Na széllel bélelt elvtársak. Nem kellett volna sebbel lobbal átnevezni a Moszkva teret. Most a fejetek sem fájna.
oncogito
@simmering73: - túl gyorsan kell fordítani a köpönyeget. ;-)
lampa laz
Lesz itt még november 7-e fizetett ünnep!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.