A Spar úgy döntött, nem hagyja magát: elektronikus hírlevélben, internetes játékba csomagolva ösztönzik a vállalkozókat franchise üzletek indítására.

A Spar minden jel szerint beleáll a kormányzat kilátásba helyezett, végső soron akár az országból kiszekálást is célzó intézkedéssorozatával – közöttük a vasárnapi boltzár, a sokszorosára emelt élelmiszer-felügyeleti díj és a kötelező nyereség – szembeni ellenállásba – írja a hvg.hu.

A holland hátterű kereskedőlánc sem ússza meg természetesen a boltbezárásokat – úgy tudni, egy budapesti, egy ceglédi és egy szolnoki üzlet húzza le a rolót hamarosan. Az egységenkénti 10-15 dolgozónak a Spar további munkalehetőséget kínál a cégen belül.

A bolthálózat tulajdonosai viszont úgy döntöttek, kicselezik a kormányt, például e-mail útján terjesztett hírlevelekben is keresik leendő franchise partnereket. A hvg.hu azt írja, a hirdetésben szereplő telefonszám felhívása esetén az érdeklődők szinte minden részletet megtudhatnak, így például azt is, hogy míg az általános árukészletének 85 százalékát, addig a húsáruknak 100 százalékát a Spartól kell majd beszereznie. A csatlakozáshoz egy legalább 100 négyzetméteres eladótérrel bíró üzlethelyiséggel kell rendelkeznie a pályázónak, és a Spartól kapott árumennyiség fejében 10 millió forintos kauciót vagy ugyanekkora bankgaranciát kell tudni prezentálni. A feltöltött árumennyiség ellenértékének teljesítésére – azaz a 10 millió forint árbevétel előállítására és a Sparnak való megfizetésére – 21 napja van a franchise-ba vevő vállalkozónak. A szerződést 5 évre kötik, eddig bent kell tartani a kauciót vagy a bankgaranciát, az 5 évet azonban a szerződés megkötésének évén felül számolják.

A telefonos regisztráció után az illetékes akvizíciós területi vezető keresi meg a pályázót, akivel személyes találkozón rögzítik a részleteket, és ha "rendezett az anyagi háttér", akár egy hónap alatt is el lehet jutni a szerződéskötésig".

A Spar a franchise üzletek nyitásával kimondva-kimondatlanul azt igyekszik elérni, hogy a vasárnapi zárva tartás, illetve a megemelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj hatásait csökkentsék. A cég tájékoztatása szerint csaknem 70 dolgozójuk jelentkezett, hogy átvenne egy már működő üzletegységet a partnerprogram keretében – írja a portál.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika
, MI van? jól olvasom, 70 dolgozó ilyen feltételekkel??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
oncogito
@palika: - magánvágóhidak, magánhúsfeldolgozók - pont annyira nincs bizalmam benne, mint a nagyüzemiben.
Nem kellene semmit kötelezővé tenni, főleg nem tiltani. Döntsön a piac.
Ugyanis engem kisvállalkozó, a piacon a paraszt a "saját termésével" éppúgy becsap, éppúgy rossz árut ad, éppúgy többet számol, mint a nagyüzemi.
És nekem nem vigasz, hogy magyar pénztárcába kerül az a pénz, amit nem érdemelt meg!
palika
@oncogito: Vigasz? De az sem vigasz, ha a multi eurómilliókat utal haza az anyavállalatához, amit itt a Magyar ember sokszor minimálbérért megkeres? A hasznot lefölözi és egy másik ország élvezi! A körforgásba nyúl bele, amikor itt emelkedik valami gondolj majd erre. Ja, amit a multi külföldi árut árul, honnan van, mi az útja,stb...fogalmunk sincs!
Tudod mit, tömjétek a multi zsebét, ez az agymosott nép, úgyis halálra van ítélve!!
oncogito
@palika: - nem attól kell sajnálni a pénzt, aki megkeresi, aki megdolgozik érte.
A multik rengeteget adóznak - hova lesz az a pénzt?
Ami az Eu-tól kapunk (a multik pénzén) bérfejlesztésre, munkateremtésre, hova lesz az a pénz?
Magyar pénztárcába vándorol, míg magyar ember éhezik!
Magyarnak magyar a legnagyobb ellensége!
palika
@oncogito: Na ez színtiszta igazság! Sorjában, tehát a multi rengeteget adózik-de ahhoz képest amit kihord, kurva keveset! Továbbá, Az eutól amit kapunk, hol van? itt van az országban, de sajnos a naggyát lenyúlják, ahogy írod! Valamikor a politikusok kitalálták, hogy osszuk meg a népet és mivel működik, kihasználják! A legjobb példa a megosztásnak, a Magyarság, itt kitűnően működik!! DE, ha engedjük kihordani ezt a keveset is amit megterhelünk, hová jutunk? Gondolom hallottad még a Kádárnak jelentették, hogy a MELÓSOK ELÉG SOKAT HAZAHORDANAK A MUNKAHELYÜKRŐL, SZÓVAL LOPNAK, A VÁLASZ: NEM BAJ, ITT MARAD AZ ORSZÁGBAN!
:
oncogito
@palika: - a piacgazdaság lényege, hogy aki többet termel, annak jusson több.
Ettől lesz gazdag egy ország.
A magyar is megtehetné, hogy külföldön vállalkozik, jó sok jövedelmet termel és hazahozza a kurva sokat.
Aki jól dolgozik, többet is akar keresni és meg is érdemli.
Tolvaj országban meg nem szeretek élni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.