Putyinizálódik-e Magyarország? A válaszok vegyesek: egyelőre civilnek, melegnek és újságírónak is itt jobb lenni, de az orbáni irányvonal sokakat nyugtalanít.

A Putyin-rezsim a válságig sem volt a demokrácia és az igazságos társadalom élharcosa, de a nemzetközi sajtóban botrányt okozó autoriter, elnyomó lépések 2008 után szaporodtak el igazán. A választási rendszert az Egységes Oroszországra szabták, a választási visszásságokkal fogalkozó Golosz nevű jogvédő szervezet számításai szerint a 2011-es parlamenti-, és a 2012-es elnökválasztáson ezt megsüvegelve szavazatok millióit irányították “megfelelő irányba”. Putyin ulajdonképpen üres színjátékká degradálta a választásokat.

Beszélgetésekkel melegít a Humán Platform a Putyin-ellenes tüntetésre. Első körben emberjogi kérdések kerültek terítékre. Erről tudósít a hvg.hu.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@pbalage: Igen, köszönöm: ezt láttam hellyel-közzel.
KERKA
"Az elnyomó lépések 2008 után szaporodtak el igazán"

" nincs szabadság, emberi méltóság ott, ahol nem a lehetőségek, nem a tudás, nem a képesség, hanem a túlélés az egyedüli esély.
A jelenlegi rendszer nem demokrácia.
Nincs szociális biztonság, létbiztonság olyan társadalomban, ahol nem az egyéni képesség, a lehetőség vagy a tudáshoz való hozzáférés teremti meg az emberek boldogulását.
ahol a szabadság jószerivel a kiváltságosoké, (...) ott köztársaság sem lesz, ott demokrácia sem lesz" ( Tóbiás József)
perfekt
Nagy igyekezetében Viktor, már visszament a fára!
bakurasz
Elnézést kérek a Főemlősök nevében!
Papuska1
Miért imádná? Kimondottan irritálja! Egyszerűen Putyin adja a gázt, az olajat. Arra meg szükség van, még a nyugat egy részének is. Azért hajt Holland, és Merkel is. Ráadásul pokoli közel van hozzánk Ukrajna, és jelenleg borzasztóan kevés az esély egy kiterjedő Eur-Ázsiai háború kirobbanásának. Aki ezt nem látja, vak! Az USA ennek a kikényszerítésével próbál úrrá lenni saját bajain, és megelőzni az esetleges új Ázsiai szövetségek létrejöttét. Félő, hogy akkor is így lesz, ha mi, sőt Európa sem ezt akarja. Akkor pedig két választásunk lesz. Frontvonal, vagy felvonulási terület leszünk, valószínűleg többször oda-vissza. Orbán megpróbálja a kevésbé pusztítót választani. Szerintem jól teszi. Csak hagyják, hogy végig vigye, bár erre kevés az esély. Nagyon hamar "bombázhatják Kassát" ha érti valaki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.