Újra aktív a kilencvenes évek legendás hungarista vezetője. Orosz propagandistaként a február 17-re szervezett megmozdulást hirdetett egy Facebook-oldalon. Az Index érdeklődése nyomán az eseményt törölték.

A Putyin budapesti látogatásának napjára időzített oroszbarát megmozdulás szervezőinek kapcsolati hálójában bukkant a nyomára Szabó Albert egykori hungarista vezérnek az Index. A portál szerint szervezők tagadták, hogy kapcsolatban állnának vele, elhatárolódtak tőle, a hozzá vezető szálakat törölték, majd magát az eseményt is lemondták.

Szabó Albertet volt a kilencvenes évek szélsőjobboldali szcénájának legharsányabb és egyben legellentmondásosabb figurája. A nyolcvanas években Ausztráliába távozott, majd 1993-ban tért vissza, és megalapította a Világnemzeti Népuralmista Pártot, ami később a Magyar Nemzeti Arcvonallal és a Kommunizmus Üldözötteinek Szövetségével egyesült, és Magyar Hungarista Mozgalom néven működött tovább 1994. április 20-tól, ami egyébként Hitler születésnapja. A hubgarista vezér későbbösszekülönbözött több vezető jobboldalival, Csurka István, a MIÉP akkor elnöke azt kezdte el terjeszteni róla, hogy zsidó származású és izraeli ügynök, amiről persze kiderült, hogy nem igaz. Szabó így a '90-es évek végén visszament Ausztráliába.

Szabó Albert 2011-ben létrehozott egy Facebook-oldalt Külföldi Munka néven, azért, hogy egy ausztrál céghez toborozzon munkatársakat Magyarországról. Azt állította: a cég olyan ipari projektben érdekelt, amit – kiemelt uniós projektként – az Európai Unió is támogat. Érdekes, hogy tavaly március óta, mióta az orosz-ukrán konfliktus kiélesedett, a "Külföldi Munka" Facebook-oldalán megszaporodtak az EU-ellenes, oroszpárti bejegyzések. Szabó Albert egyébként a budapesti, Anti-Maidan néven szervezett oroszbarát tüntetés egyik legaktívabb propagálója volt az elmúlt időszakban, ám a megmozdulás szervezői tagadják, hogy köze lenne az eseményhez.

Persze amellett sem lehet elmenni szó nélkül, hogy az Anti-Maidan facebookos eseményét egy Kovács Károly nevű Facebook-profil hozta létre. Kovácsról az Index kiderítette, hogy egy nem létező személy. A kamuprofil ismerőse és profilfotójának első lájkolója viszont a Szabó Albert által létrehozott Külföldi Munka Facebook-oldal volt. A portál érdeklődésére azonban egy másik szervezet, a Szabad Nemzet Egyesület vezetője is tagadta, hogy közük lenne Szabóhoz.

Egyébként, miután az Index felkereste a Szabad Nemzet Egyesület vezetőjét, a Kovács Károly nevű kamu Facebook-profil megváltoztatta a profilképét (azt, amit elsőként korábban Külföldi Munka lájkolt), majd törölte ismerősei közül Külföldi Munkát. Egy nappal később pedig úgy döntöttek a szervezők, az egész megmozdulást lemondják, amit azzal indokoltak, hogy „ellenérdekelt szereplők a magyar-orosz kapcsolattartás fontos napját rossz színben készülnek feltüntetni, eseteként együttműködve szélsőséges elemekkel”.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Ez a szélhámos, nincs egyedül.Ahogy nő az egyeduralomra törekvés, az élet minden területén, úgy lesz szükség a magyarországi legszélsőjobb ma még a föld alatt élő , de nagyon is szervezkedő alakjaira. Ők lesznek a mai fináncoligarchia éles karma, akik megmarnak mindenkit, akinek nem tetszik a rendszer. Nincs új a nap alatt. Előbb a még élő komcsik, aztán a libsik, majd a kritikus filozófusok, szociológusok, aztán a zsidó értelmiség,közben néhány cigány vezető, majd néhány " egyszerüen csak szókimondó, véleményalkotók " , ők már csak úgy rutinból.Nincs ennek azonnali befagyasztására semmiféle törvény, de ha lenne, majd átfogalmazzák. Itt most már mindent meg lehet tenni.Nem riogatás az sem, hogy elteszik az útból a legfajsúlyosabb személyeket. Simicska Lajos életben maradására sem kötnék fogadást. Eltüntetnek mindenkit aki terhelő adatokkal, bizonyítékokkal rendelkezhet a mai nemzet vezető és mancsaftja ellen. Biztos kézzel tartja az igazságszolgáltatást, a médiát, a hazai pénzvilágot .Ezeken keresztül pedig a lebutított országot. Segíti őt ebben a kdnp.és mögötte a hazai történelmi egyházak, most pedig már a robotként előbúvó totál fasiszta csőcselék. Szabó az első, a próba. Követői is előbújnak, lám egy jobbikos képviselő úr már pozícióban is van. Aztán jön majd a kristály éjszaka, amikor is ez utóbbi gyülevész horda eltüntetésre kerül, de akkor már nincs hátraarc Hölgyeim és Uraim Kedves Barátaim !! Ne ijesztgessem az olvasót? Dehogy tennék ilyet. Csak emlékeztetek egy nem túl régi történelmi eseménysorozatra, most hogy Merkel kancellár asszony visszatért Nemetországba és várjuk Oroszország vezetőjét Magyarországra. Attól tartok sem egyiket, sem ma másikat nem tudjuk a helyén kezelni, nem tanultunk semmit, nincs egy magyar értelmiségi csoport sem, aki képes lenne egyszerű szavakkal rámutatni a helyes útra. Helyette a pletyka, bulvár,sekélyes politológusi sejtetések és a gyáva alakoskodás, amit a pozícióvesztéstől való félelem igazgat. Gyávaság és szégyen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@nemkati: Nem szeretném, nagyon nem, ha fegyverek ropognának a hazámban...
...de már hozzászoktam a kompóterhez, az ótomata mosógéphez, a fűtéshez, ...szóval nem bánnám, ha inkább a sok .. .. .. dúsgazdag g..c..i elkezdene másként gondolkodni.
világlátó
@EGO: Lehet hogy igazad van. Itt már minden és annak az ellenkezője is megtörténhet. Akkora az apparátus, talán erre is van egy munkacsoport. Közpénzből.
nemkati
@m.macskosz: 1et értünk! :)
A többit nem. Legalábbis én. :)
mate03
@bakurasz: És még a Jobbik meri magát,igaz Magyar pártnak nevezni!?A választásra is Putyintól meg Iránból kapták a pénzt!Ezek akarnak független Magyarországot!Európa meg a Balkán határán!?Ilyet egy normális párt nem gondolhat!
Senara
@mate03: KGB béláról nem is beszélve !
bakurasz
@mate03: Igazad van! Számomra ez az egész melldöngetős magyarkodás egy idétlen baromság! A Magyarságot a közös történelmi kultúrája és a nyelve tarhatja össze, az identitás csak ebből fakadhat. Az ősi vérből nem, mert olyan, hogy tiszta magyar vérű magyar egyszerűen már nincs!!! Márpedig innentől a magyar cigány, horvát, zsidó, görög meg mittomén még mi, ugyanúgy magyarnak számít. Akár tetszik, akár nem. Úgy gondolom, a sokszínűség is lehet komoly lehetőség a sikerhez.Nem kell beszarni, mert tiszta vérű USA polgár sincs ugyan, mégis példátlanul magas a nemzeti identitás-érzetük. Valóban röhejes, hogy egy magát nagyonmagyarmagyarnak nevező párt korábbi "katonái" úgy masíroztak mint az SS, pénzt az oroszoktól meg ki tudja honnan kapnak, ázsiai jurtás törzsekkel feszengenek és faji alapon ítélkeznek hazájuk állampolgárai felett! Veszélyesen buta társaság és sajnos feljövőben van. A legrosszabb lehetőség, ami Orbán cár után jöhet Magyarországon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.