A fideszes Pánczél Károlyt feljelentették hivatali visszaélés miatt. Tanulságos sztori az iskolarendszer működéséről.

A helyi országgyűlési képviselő egy Klikes tankerületi vezetővel összefogva elérte, hogy B. László gyerekeit átírassák egy másik iskolába – írja az Index.

B. László és volt élettársa között vita zajlott két gyerekük elhelyezéséről. B. László ügyvédje, Grád András szerint tavaly tavasszal a gyerekek iskoláztatásával kapcsolatban érdekes dolgok történtek.

Miután a férfinek megromlott a kapcsolata élettársával, Katalinnal, aki elvitte a két gyereket magával Csömörről Dunaharasztiba. A lány Csömörre, a fiú pedig a XV. kerületbe járt addig iskolába, a nő pedig szerette volna tanév közben átíratni őket a Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába.

A dunaharaszti iskola igazgatója ezt többször elutasította, mivel az apa nem adta a beleegyezését a gyerekek átiratkozásához, 2014 tavaszán mégis kénytelen volt felvenni a gyerekeket, mivel az iskolát fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központból erre utasították.

Az ügyvéd azt mondta, hogy a ráckevei járásbíróságon 2014 májusában indult gyermekelhelyezési perben derült ki, hogyan sikerült elintézni a gyerekek átírását az apa aláírása nélkül. Az ügyben Katalin sógora, N. Rezső járt el, mint kiderült.

"felhívtam az országgyűlési képviselőnket, mert jó kapcsolatban vagyok vele, ő a Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó Központot felhívta, és így sikerült elintézni, annak ellenére, hogy a felperes ebbe nem egyezett bele, hogy a gyermekek át legyenek íratva Dunaharasztiba" – áll a vallomásban.

Ez a képviselő a fideszes Pánczél Károly, aki az előző ciklusban az oktatási bizottság tagja volt, vagyis pontosan ismernie kell az oktatási rendszer jelenlegi működését.

Pánczél Károly az Indexnek elismerte, hogy valóban megkereste őt tavaly a sógor, aki régi ismerőse, és arról tájékoztatta, hogy a két gyerek Dunaharasztiban lakik a nagymamával, mivel az anya akkor már kórházba került, az apa pedig külföldön van (B. László ügyvédje szerint életvitelszerűen sosem lakott külföldön az apa).

Pánczél szerint arról értesítették, hogy a két gyerek napok óta otthon ül, mert a dunaharaszti iskola nem hajlandó felvenni őket, így a két gyerek egy ideje nem jár iskolába. A képviselő szerint a gyerekek érdekei mindennél előbbre valóak, így áll elébe az eljárásnak, amelyet B. László indított ellene.

B. László a Központi Nyomozó Főügyészségen nemcsak a képviselő ellen tett feljelentést, hanem a Kliknél dolgozó ismeretlen tettes ellen, sőt a képviselőt felbujtó sógor ellen is.

A portál a Kliket is kereste azzal a kérdéssel, hogy mennyire általános, hogy képviselői kérések alapján utasítják az iskolaigazgatókat, de egyelőre nem kaptak választ.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Stancika
@Dr. Felipe: Azzal egyetértek , hogy a jogot mindenki tartsa be, de a gyerek érdeke kellene hogy mindíg az első legyen. Utána ráérnek a szülők civakodni, ha ettől boldogok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gödörben
És igen is a gyerekek érdeke az első, még ha nálunk minden szemét lopós csaló mindennél és mindenkinél előrébb való a törvények szerint.
Mobil123
@Desischado: Az apa jogai? Itt a gyerekekről van szó és nem az apa jogairól aki külföldön van . Apuka is csak befenyített anyukának (ahogy vissza is gondolom) amit a gyerekeknek így is mint válás egy hatalmas törés nem ám hogy ilyen idióta szüleik vannak.
nezelodo
Így kell ezt fijjuk csinálni, ahogy apáitoktól megörököltétek az MSZMP-ből, kézi vezérléssel.
Aztán, ha egyetemista lesz a kölök, nehogy megszakadjon a tanulásban, beirathatjátok az egyetemén a nem teljesített krediteket olyan Fidesz Jenő módra a felelős vezetővel.
Ha meg gyorshajtáson kapják a kölköt, le kell szólni a rendőrkapitánynak, sikálja el az ügyet. De törvényes lesz ám minden, ha lebuktok is, repül az egyetem megzsarolt tisztségviselője, meg az utasított rendőrkapitány is, és helyreáll a törvényesség Orbániában.
mate03
@Dr. Felipe: Ne idegesítsd magad! Ez a kandúr bandi csak ugat,de nem harap!Az arcát nem meri vállalni,de mocskolódni azt tud! Tudod, olyan Viktor fajta!
kukac50
A KLIK-nek nem is kellene létezni csak a sok pénzt viszik el az iskolák működtetéséből, helyben az iskola igazgatóknak és a helyi önkormányzatoknak kellene az ilyen ügyeket megoldani!
Desischado
@kukac50: Kukac, persze hogy nem kéne létezniük, de a haveroknak kellett a zsíros állás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.