Havi 800 ezerért ad tanácsokat a főváros vezetésének a VEKE elnöke, 500 ezerért pedig Derce Tamás volt polgármester fia – tudta meg az Origo.

Évente 278,2 millió forintos bruttó bért kapnak a Főpolgármesteri Hivatalban foglalkoztatott főtanácsadók. Összesen 34-en vannak, és feladatuk, hogy Tarlós István főpolgármestert, valamint három helyettesének munkáját segítsék – írja az origo, akiknek csaknem két hónapjukba telt a ista összehozása.

A 34 tanácsadó csaknem fele, 14 szakember közvetlenül Tarlós István főpolgármester alá tartozik. Ezzel arányosan az ő éves bérük összesen bruttó 127,2 millió forint, ami a teljes tanácsadói keret 45 százaléka. Tarlós István környezetében a tanácsadói bérek 500 ezer és egymillió forint között szóródnak.

Az Origo cikke szerint a 34-es listán a legújabb főtanácsadó a szűk egy hónapja Szeneczey Balázs mellé szerződött Dorner Lajos. Az ő neve a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület (VEKE) aktivistájaként, elnökeként lehet ismerős. A civil szervezetben Dorner sokáig együtt dolgozott Vitézy Dáviddal.

Derce Tamás, Újpest 1990-2010 közötti polgármestere megerősítette, hogy Derce András valóban  jogász végzettségű fia. Ennek megfelelően Derce András jogi szakreferens havi 500 ezer forintos bruttó megbízási díjért.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Akkor minden rendben van !!
Megtudtam legalább hogy Tarlós nem egyedül ilyen hülye, és azt is hogy még mindig lehet visszafelé mutogatni ha valami disznóság kiderül. Tiszta ovi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@kata53: nem csak agyilag emberileg is és mit szeretek ebben a 00-ban hogy úgy
hadar.
verőce21
@Aki Én: (14:03) Akkor a következő "nyarat" már nem fogod eltűrni? :)
Aki Én
@verőce21: NA ez vagy te. Már a kérdést sem érted. Olyan van, hogy értelmeset írsz, vagy csak jártatod a buta p...t? Ennek nem sok értelme van. Az okos ember szokta érezni hol nevetik ki.
verőce21
@Aki Én: (21:18) A cikkről írjál, ne velem foglalkozzál!
(Fájdalom, de itt Te vagy az, akit kinevetnek.) :)
Aki Én
@verőce21: 08:04 Hát, hogy ennyire ne érezd és ne lásd a jeleket. Mondjuk nem lep meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.