Orbán korábban azt mondta róla, hogy ha valakiben, akkor benne nagyon lehet bízni, a gyerekkori barátja és a kezét tűzbe teszi érte – írja a hir24.hu.

Simicska Lajosról nagyon keveset tudni azon kívül, hogy ő az ország egyik legbefolyásosabb embere. Hiába játszott kulcsszerepet a Fidesz felfuttatásában anno, ritkán került elő a neve: pl. Bayer Zsolt A  nagy Fideszkönyv I. című kötetében sem találni róla semmit. Ám ez a hallgatás is igen beszédes, főleg annak fényében, hogy Bayer anno azt nyilatkozta, részben Simicska miatt hagyta ott a pártot. Még pedig azért, mert egyre több lett a férfi körül a fegyveres őr és kezdtek úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón. A titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek, akikkel nem lehetett emberi szavakat váltani nőről, kajáról, piáról.

Simicskáról Petőcz György Csak a narancs című kötetében is lehet olvasni. Itt kiderül, Simicska mindig is üzletember volt, a nyílt politikacsinálás nem érdekelte. Viszont a párt népszerűségét kihasználta saját, illetve barátai boldogulására.

Fodor Gábor szerint Simicska sosem olvasott szépirodalmat, nem járt moziba vagy koncertekre, mert elvei szerint minden időt a szakkönyvekre kellett szentelni. Néha viszont elment és szertartásszerűen nagyon sokat ivott. A kedvenc itala a viszki. Van, aki arról is beszámolt, hogy mikor nagyon részeg volt iszonyú szövegek hagyták el a száját és tört-zúzott.

Fodor szerint egyébként Simicska egy fantasztikusan jó képességekkel rendelkező ember. Már a '90-es évek elején kompromittáló dossziékat kezdett készíteni politikai ellenfeleiről. Fodor azt a pletykát is hallotta, hogy többek közt ő találta ki a módszert, hogy ukrán gengszternek öltözött pártkatonákkal hozták ki a pénzeket a nagyobb bankokból, ezen cégeket indítottak,kiszivattyúzták belőlük az összes pénzt, majd csődbe vitték őket és eladták mindet Josif Totnak és Kaya Ibrahimnak. Állítólag olyan is történt, hogy Simicska kirúgatott egy polgármestert azért, mert egyik éjszaka nem a saját számítógépét kapcsolta be és emiatt MSZP-ügynöknek lett bélyegezve. Sőt mi több, egykori üzlettársa, Varga Tamás, egy évvel később börtönbe került azután, hogy Simicska szerint a férfi meglopta őt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ha csak ebben az egyben tévedett volna...
lampa laz
Egyre nagyobb érdeklődéssel figyelem ezt a sorozatot...és az igazság győzelmének drukkolok.
mate03
@lampa laz: Ebben a harcban igazság nem lehet! Legfeljebb Győztes!
mariaberta
A két ember között óriási a különbség. Ezt annak ellenére mondom, hogy egyiket sem szívelem.
Az egyik azért lett gazdag, mert okos, és kezdetben elsősorban dolgozott, másik meg kihasználta a barátságot és így lett gazdag és miniszterelnök. A későbbiekben persze egymást segítették, természetesen viszonzásos alapon.
Tehát, az egyik a dolgos méhecske, a másik a here. Ez a személyes és elfogult véleményem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.