A veszprémi kórház előjegyzési listát vezetett be a vérvételhez. A főigazgató azt mondta, "pénzügyi kényszerűségből" döntöttek emellett.

Rácz Jenő, a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház főigazgatója a veol.hu-nak nyilatkozva azt mondta, pénzügyi kényszerből vezették be az előjegyzést, illetve előfordult, hogy ugyanabban az időpontban több száz ember is megjelent a vérvételnél.

A betegek azért is panaszt tettek, hogy hiába kapnak időpontot, így is sokat várakoznak. Az igazgató erre úgy reagált, negyed órás különbséggel adják az időpontokat, de mivel nem mindenki érkezik pontosan, előfordulhat, hogy többet kell várakozni.

Tekintettel arra, hogy több betegségnél nem lehet halogatni a vérvételt, ezért sürgősségi kvótát is alkalmaznak. A lap kérdésére, hogy mennyire számít általánosnak országosan az előjegyzett vérvétel, az igazgató elmondta, a legtöbb helyen már működik hasonló rendszer. Nemzetközi összehasonlításban pedig van, ahol akár egy hónapot is várni kell rá.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Pedig a kormány szerint, meg a képviselők szerint folyamatosan fejlődik az egészségügyi ellátás. Lassíthatnák a fejlődés ütemét, mert lassan az összes kórházat elfekvővé "fejlesztik", nálunk már sikerült, ráadásul annak idején még a fideszes kórházvédők sem védték meg a saját profitéhes haverjaiktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.