Jó esély kínálkozik arra, hogy Ukrajnában az ésszerű megoldás felé induljanak el a dolgok – vélekedett Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek csütörtöki brüsszeli nem hivatalos tanácskozására érkezve.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy az előzetes értékelés szerint jó esély van arra, hogy az események "a rossz ösvényről a jó ösvényre váltsanak".

"Jobb nap a mai, mint a tegnapi volt" – jegyezte meg.

Orbán: jó az esély arra, hogy Ukrajnában jó irányba indulnak el a dolgok

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy az Európai Tanács meghallgatja majd Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök beszámolóját a Minszkben történtekről, és Petro Porosenko is találkozik a tagállamok vezetőivel, valamint pénteken ő maga Kijevbe utazik. A kormányfő kiemelte, hogy köszönet illeti Merkelt és Hollande-ot a diplomáciai erőfeszítésekért és az eredményes tárgyalásokért.

Az ukrajnai helyzet mellett az uniós csúcstalálkozó napirendjén szerepel még a gazdasági és monetáris unió jövője, ezt érintve a görögországi helyzet, valamint a terrorizmus elleni küzdelem is.

A délkelet-ukrajnai válság rendezésével foglalkozó kontaktcsoport tagjai csütörtökön Minszkben aláírták a szeptemberi megállapodások végrehajtásáról szóló 13 pontos intézkedéscsomagot: a dokumentum rendelkezik egyebek mellett a tűzszünet betartásáról, a nehézfegyverek visszavonásáról, a foglyok teljes cseréjéről, illetve arról, hogy Ukrajna helyreállítja az ellenőrzést a teljes orosz-ukrán határszakaszon.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
"Őmaga Kievbe utazik" mint főkutyafasza-remélem seggbetalálja egy buldózer.
oncogito
Ha azt mondta, akkor kezdek pánikba esni...
pbalage
@oncogito: Na ja. Ismerjük már a Főgyökér mondásait.
papa.49
Erre hazugovics csak azt kérdem KÖZÖD???
vonotok
Vezírem! Ne hogy nekem megkavard ott is a szart pénteken. Legjobb volna ha itthon maradnál, egy kis országjárást ha javasolhatnék, azzal a rengeteg eszű Kosa Lajossal együtt. Be barangolhatnátok a Hortobágyot, még egy-két "marha" rátok is mosolyogna. És végre Ukrajnában fegyverszünet lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.