Másként értelmeznek egyes jelzéseket a kisgyerekek és a kutyák, gyakran ez vezet végzetes támadásokhoz. Elsősorban a négyéves gyerekek azok, akik a figyelmeztető jelzésként szolgáló vicsorgó fogakat nevető, boldog, barátságos arcként értelmezik. Ezt az arckifejezést az esetek 62 százalékában kapcsolatfelvételre való felhívásként értékelik, még akkor is, ha kutya társaságában nevelkedtek.

Feltöltő: kiberov
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Szegény öreg Belfi már várta, hogy egyen a kislányom, aztán megkapta a maradékot. A reszelt alma babapiskótával+ mézzel , na ezt kifejezetten szerette. Cserébe eltűrte, hogy a kislányom az óljában aludja délutáni álmát.
Egyébként a kutya azért támad a gyerekre, mert féltékeny, nem érti a besorolási rendet a családban. Ha a kutyát a falkavezér megnyugtatja, hogy nem változott semmi, őt is éppen úgy szeretjük, mint annak előtte, akkor nem bántja a gyereket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@oncogito: Ez így van, meg kell tanulni- ismerni kell a kutya "gondolkodását" is. Ha gyerek érkezik, vagy az anyós hosszabb időre, ez változás a családban, ez a kutya számára egy új helyzet. Nehezen viseli el, ha háttérbe szorul. Mi letettük mellé a pólyát és egyszerre simogattuk a lányomat és a kutyát. Megértette, hogy ő is fontos a számunkra. És sétálni is együtt mentünk el, voltak játékai a Belfinek és voltak játékai a gyereknek. Szóval mindegyiknek biztosítottuk az életteret, így nem volt gond. Van olyan fényképem, hogy nagy egyetértésben eszik ők ketten az almáspitét:)) Egyet nekem-egyet neked alapon:))
oncogito
@miazavalami: - nagyon rossz módszer, főleg a gyerekeid miatt. Mert idegen kutyával bármikor lehet találkozni közterületen, nem csak akkor, ha valakihez mentek.
A gyerekeknek bizony meg kell tanítani, hogy hogyan bánjanak idegen kutyával.
De mivel leokosoztál, feltételezem, hogy ez neked nem gond, ezért nem is írok neked erről többet.
oncogito
@KERKA: - ez így igaz, de ahogy az előbb is írtam, nem árt megtanulni felnőttnek, gyereknek egyaránt az idegen kutyákkal való bánást. Mert a balesetek döntő többsége ilyenekből adódik.
oncogito
@KERKA: - még valami. Ha családon belül meg is érti egymást kutya-gyerek-ember, nem jelenti, hogy a kutya idegenekkel ugyanúgy fog viselkedni.
A fenti cikkben is az lehetett a baj, hogy a gazdi azt hitte, a kutyák idegenhez is ugyanúgy viszonyulnak, mint hozzá. Ez nagyon sok gazdinak hatalmas tévedése.
miazavalami
@oncogito: Mé? nem te vagy a dr. kutyapszichológus?
1magyar
Szerintem a kutyák gondolatátvitellel is értenek. A mi nagyobbik kutyánk még a gondolatomat is kitalálja, de lehet, hogy egy idegent megharapna ha rosszat gondol róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.