A készülő egészségügyi reform több ponton is torzulást okozhat az ellátásban. A lakosságarányos, megyei szintű finanszírozási rendszereben nem látszik a betegek mozgatásának a lehetősége, a komplikált esetek nem jutnak el a magasabb szintű centrumokba. Óriási aránytalanságok alakulhatnak ki az egy betegere jutó finanszírozásban. Az adósság újratermelésének megállítása az ellátási színvonal fenntartása mellett pedig nem valósítható meg az alapdíjak emelése nélkül – figyelmeztetnek a szakértők.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Maguknak majd megépítik a II és XII. kerület (mert többségük ott lakik, ugye) számára az ország legjobb magánkórházát... a többi meg dögöljön meg...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Jól nézünk ki! Amit ezek "megreformálnak" , - kell a lé a haveroknak, - abból még jó nem sült ki! Van pénzed? Akkor meggyógyulhatsz, emberi bánásmódban lesz részed valamelyik magán intézményben. Nincs pénzed? Hát akkor nyugodtan elhalálozhatsz! Így jártál! Fő, hogy a banda tagok VIP kórházakban gyógyíttathatják magukat! Hogy rohadnának meg! De a stadionokra van pénz!
Tekla
@Horizont: "Mennyi mindenre lehetne fordítani ennek a pénznek a nagy részét , ha nem úgy működne az eü. hogy azonnal gyógyszert ír fel a baj megkeresése helyett."
Például, az oktatásra . Úgy kerülnek ki a gyerekek az iskolából, hogy a számítógép működését a-z- ig ismerik, a saját testükét nem!!
A kórházak szerezzék vissza a kiszervezett , mosodát, konyhát, karbantartást, kertészetet, könyvtárat,stb. Mert az mégis csak olcsóbb!
Az a ménkű sok eü. intézmény , aminek semmi köze a gyógyításhoz , csak élősködik az eü rendszeren, teljesen feleslegesen viszi a betegekre szánt pénzt.
Ennyi tudományos fejlődés után , már nem is volna szabad a balesetin kívül orvost látni , csak a múzeumi vitrinekben.
mate03
@vörösfuvalat: Bassza meg!Le írtad amit gondoltam!Na mindegy,azért gratulálok!
Tekla
@papa.49: Ezért kell a reform , mert eddig is rossz volt!
Például, tudományos tény , hogy a betegségek , lelki eredetűek.
Még a leg elvetemültebb ellenzők is azt mondják , hogy 60-80 % lelki eredetű nyavalya, ennek gyógyítására volna szükség elsődlegesen.
Kérdezem: Látott -e már valaki olyan rendelő komplexumot, ezen tudás birtokában, hogy 3 pszichológus, egy belgyógyász , aztán 3 pszichológus, egy orr-fül-gégész , aztán 3 pszichológus , egy kardiológus, stb!
Nem .
Akkor igen csak meg kell reformálni a gyógyítási szakmát.
papa.49
@Tekla: Hát mivel már régen kilyukadt a valagam a mesékben, bármilyen szépek MÁR NEM HISZEK, mert itt van az én esetem, fekélyes lett a talpam, de a bőrgyógyász se tudott segíteni csak a sebész nyísz, a ,,agyturkáló,, mit tehetett volna az elhalt szövetekkel!!!De folytathatom, amikor nincs egy tetves szike a rendelőbe a agyturkáló leimátkozza az elhalt részeket???
Egyszerűen elvették a pénzt az egészségügytől, és minél tovább tart ez annál rosszabb lesz a közemberek ellátása, mert a fütyiszek ,,kiemelt ellátást.. kapnak a kijelölt jól felszerelt kórházakban, kár ezen rugózni mert akkor se változik semmi...
kukac50
ha még pénzt vonnak ki, mint minden át alakítással akkor még siralmasabb lesz a helyzet főleg a vidéki kórházakban.
A minisztereket is ilyen kórházakban kellene ápolni,vagy megnyitni az Opnit és ott zárt osztályon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.