Kész Zoltán országgyűlési képviselőjelölt vasárnapi veszprémi kampánygyűlésén azt kérte a választóktól, hogy arra szavazzanak, aki egy erős, szabad országot szeretne  építeni velük együtt.

A független jelöltként, de több baloldali ellenzéki párt és civil szervezet támogatásával induló politikus úgy fogalmazott: "mi, veszprémiek mutathatunk először sárga lapot a kormánynak, hogy legkésőbb 2018-ban a pirosat is megkapja ez a korrupt rendszer."

Kész Zoltán kiemelte, hogy nem érdekli mások múltja, magánélete, ellenfeleit kizárólag politikai munkásságuk alapján fogja kritizálni. Hozzátette, hogy a múlt felhánytorgatása helyett a szakmai vitákban és a választók akaratát közvetítő, tisztességes politikában hisz.

Kész Zoltán: Erős, szabad országot a választókkal együtt

Úgy fogalmazott, hogy a kampány során az ellene folytatott "karaktergyilkosság" célja, a "korlátlan Fidesz-hatalom" megtartása.

Némedi Lajosról, az időközi választáson induló fideszes jelöltről azt mondta, a választókat sérti meg azzal, hogy nem áll ki vele vitázni.

Más témára áttérve a képviselőjelölt azt mondta: "az államot uraló vezetők nem bíznak bennünk, csak kihasználnak minket".     Kész Zoltán kiemelte: megválasztása esetén a parlamentben azért fog szót emelni, hogy az állam ne vonjon el forrásokat az önkormányzatoktól, és a döntések kerüljenek vissza helyi szintre.

A rendezvényen felszólalt Pad Ferenc, aki az MSZP és a DK közös jelöltjeként indul Tapolcán az áprilisi időközi országgyűlési választáson. Azt mondta, hogy szakszervezeti vezetőként szembesül a kormány megosztó tevékenységével, amely ellen a baloldalnak demokratikus eszközökkel fel kell lépnie.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így lemondott országgyűlési mandátumáról.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@Aki Én: Igen, Unió, Kgst, Nato, és Varsói Szerződés fóbiás. A szabad és erős ország egyik tagságának sem ismérve. Főleg nem a szabadé!
Azt mondod, a többség szavazta meg. Ez jó, ezek szerint a többség sosem téved, igaz? Főleg, hogy úgy szavaztak és akkor, mikor még semmit sem tudtunk róluk.
Ja, lehet, hogy én is felelős vagyok, akárcsak azok, akik szavaztak az elmúlt 25 évben bármire. Egy fokkal talán jobb érzés, hogy voksoltam valamire, mint úgy kritizálni a történteket, hogy még csak nem is vette valaki a fáradságot, hogy beleszóljon.
Egy országot meg túlnyomó többségben politikusok szoktak vezetni, bár kétségtelen, időnként előfordul, hogy katonai diktátorok teszik ezt, de én ilyenre nem voksolnék, mert az valóban kemény diktatúra lenne, szólásszabadság nélkül. És sajtószabadság nélkül. Lásd. van erre jó néhány dél-amerikai példa. Szóval a politikusok meg már csak ilyenek, hogy hazudnak, lopnak, csalnak, tékozolnak. Én a legújabb korban még csak nem is hallottam másmilyenről. Esetleg a lakosságból még lehetnek olyanok, akiket most még nem a pénz és a hatalom vezérel, mihelyst politikussá válnak, náluk is be fog következni az átváltozás. Ugyanis a kapitalizmus (kizsákmányolás) erről szól. Tehát felesleges arról ábrándozni, hogy majd egyszer jön egy Messiás, aki más lesz, mint a mostani politikusok, és nem törekszik majd minél nagyobb gazdagságra és hatalomra.
"Lehetne uniós tagként normálisan élni, sok példa mutatja" No hiszen ide vele!! Kik élnek az Unióban normális tagként? Az Angolok, akik be sem léptek az euro zónába? A Franciák, akik a demokrácia élvonalába tartoznak és rettegnek a muszlimoktól? A Németek akik azt teszik, amit Amerika diktál nekik? A Görögök akik totálisan eladósodtak a segítségükre siető Unióval szemben? Az Osztrákok akik már most korlátozni akarják a bevándorlókat, mert be vannak szarva a muszlimoktól? Vagy a többi utólag csatlakozott országokra gondolsz, akikről valójában semmit se tudsz (Szlovákia, Csehország, Lengyelo., stb). Egyik...
Dr. Felipe
@rugacs: Jaja, de szép is lenne. Egy szabad országban hátra fele nyilazni a magyar ugaron.
Csak hát már István király is tudta hogy be kell hódolni a kereszténységnek különben Magyarország megszűnik létezni örökre. Hol vannak az avarok, besenyők? Sehol. Olyan hogy független szabad ország már nem létezik. Talán csak Észak-Korea. Még a legnagyobb országok is tartoznak valahova, egy kötelékbe más országokkal.
Az a legnagyobb ostobaság hogy a fideSS hergeli az embereket az Unio ellen ahonnét a pénzt kapjuk, nem is keveset. Nem kevés ostoba gyökérben talál táptalajt ez az uszítás mert különben nem csinálnák.
Aki Én
@rugacs: ,, Ez jó, ezek szerint a többség sosem téved, igaz?"
Ez szép gondolat. Különösen, hogy általában a 27%-os fideszt próbálod többségnek beállítani. Felesleges az uniós országok hátrányait sorolnod, mindegyikhez képest jócskán alul maradunk. Azt meg végképp felejtsük el, hogy ma Európában lehet bárki független. És ne olyan országokat hozzál ellenpéldának, akik évtizedek óta bevándorlók millióit befogadták (vitatható lépés), és mostanra kezdenek korlátozni. Ezzel együtt ezeknek a millióknak a többsége dolgos, becsületes ember. A baj és az ellenségeskedés akkor kezdődik, mikor több jár ezeknek az embereknek, mint az ,,őslakosoknak". Ez a kormányokon múlik. Kanada például a magyar cigányok miatt változtatott évtizedes bevándorlási és segélyezési törvényeket, mert addig senkinek nem jutott eszébe kijátszani ezeket. Kezd olyan színezete lenni a dolognak, mintha az ,,idegenek" egytől egyik szar emberek lennének. Belegondoltál, hogy mi lenne ha minket magyarokat nem engednének be a nyugati országok? A bevándorlás nem eredendően rossz. Azt csak kezelni lehet rosszul. Azt már kifejtettem, hogy szerintem ez most nálunk miről szól. Hogy miről mit tudok, arról lövésed sincs.
rugacs
@Aki Én: Én nem a Fideszt próbáltam többségnek beállítani, hanem visszautaltam a te szövegedre: "A tagságot népszavazás döntötte el, méghozzá valós és túlnyomó többséggel."
Másrészt arról beszéltél, hogy: "Lehetne uniós tagként normálisan élni, sok példa mutatja. " Erre kérdeztem viszont, hogy kire gondoltál?!
Persze adott időben és helyen, bizonyos ideig jó a bevándorlás. Adott időben, helyen és ideig!
De látom, a "bevándorlás" jelentésével gondjaid vannak: Uniós tagországok polgárai az Unión belül szabadon közlekedhetnek, munkát vállalhatnak, letelepedhetnek, az nem jelent be vagy kivándorlást! Majd nézd meg a szótárban a pontos jelentését! Most nincs időm, mert sietek.
Egyébként nem olyan eltérő a véleményünk, csak más szemszögből nézzük a tényeket...
Aki Én
@rugacs: A fidesz védelmét úgy általában gondolom, nem csak ebben a témában. Az unióban kevés kivétellel jobban élnek mint nálunk. Aki nem uniós országból jön az szar ember, attól jobban kell félnünk? Hagyjuk már ezt a jogi diszkriminációt. Kinek mi a gazdasági bevándorlás? Ha valaki a saját hazájában nem találja a boldogulást, és ezek százezrével fordulnak elő, akkor ott nagy baj van. Ez egy kőkemény kormány kritika.
keresztapa
Nagyon érdekes felfogással bírnak emberek a szabadság létéről. Ez mind csak süketelés, hogy szabad, mitől kiktől. Ha egymásra utaltság van akkor mitől szabad, ha függésben van akkor sem szabad. Gazdasági elkötelezettség meg nem a szabadság függetlenségét jelenti. ugyan ez a helyzet a demokráciával is, kinek -kiknek-a demokráciája, a fejlett országok demokráciája nem azonos a nem azonos fejlettséggel rendelkezők országok demokrácia hitével. Akkor lenne egységes értelmezés ha azonos fejlettségi szinten lennének minden szinten, de az már nem ez a kapitalista világ lenne! Lehet minden magyarázkodással tagadással élni, de az nem tartalmaz valóságost hitelest.
Ábrándozni is lehet,de abból sem következtethető valóságra törekvés. Minden valóságnak van tartalma, csak a tartalmat nem találják meg a vezetők, mert valóság felfogásának hiányában nem lehetséges annak megtalálása. Sikertelen kereséssel mennek, múlnak az évek, mind hiába a teljes káoszódás megtörténtéig, amikor már nincs mit keresni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.