A Fidesz szerint több szabadidőt, élénkebb gazdaságot hoz a vasárnapi pihenőnap.

A kormánypárt frakciója az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében azt írta, hogy márciustól a vasárnap pihenőnap lesz a kiskereskedelemben dolgozóknak is, ahogy Ausztriában, Németországban is az. Külföldi tapasztalatokra hivatkozva jelezték, hogy a vásárlás nem szűnik meg, csak átalakul.

A kisméretű családi boltokban, vásárokon, piacokon, turisztikailag forgalmas helyszíneken továbbra is lehet vásárolni – idézte fel a Fidesz, hozzátéve: a kormány ezzel is segíti a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességét.

Kiemelték azt is, hogy a változás gazdasági hatása összességében pozitív, segíti a kiskereskedelmi fogyasztás további bővülését, fellendítheti a belföldi turizmust, szabadidőipart, vendéglátást.

Emellett a kereskedelemben dolgozók többet pihenhetnek és többet is kereshetnek – tették hozzá.

A közlemény arra is kitért, hogy az Országgyűlés a most kezdődő tavaszi ülésszakán tárgyalhatja a fideszes képviselők azon javaslatát, miszerint áprilistól az eddigi 50 százalék helyett 100 százalékos vasárnapi pótlék járna a kiskereskedelemben dolgozóknak, és a munkavállaló legfeljebb havi két vasárnapi munkára lenne kötelezhető.

A vasárnapi pihenőnap bevezetésének tehát számos pozitív hatása lesz – összegzett a kormánypárt, megjegyezve: a megváltozó vásárlási szokásokhoz a kereskedelmi üzletek rugalmasan tudnak alkalmazkodni a nyitva tartásuk módosításával, ahogy azt már többen meg is tették.

Előzőleg az MSZP elnök-frakcióvezetője a választás szabadságába történő súlyos beavatkozásnak minősítette az üzletek vasárnapi zárva tartását. Tóbiás József azt mondta: a nap folyamán országszerte 164 helyszínen kérdezik meg az emberek véleményét.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Hány ember gürcölt ezen a maszlagon és mennyi ideig?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Desischado: 23:34 Csomó minden van már, ami a megvalósulás után bebizonyítja, hogy nem volt jó döntés. Az ellenzéket vádolom,mert ezeket nem harsogja, és nem veti a kormány szemére.
Ezzel is így lesz majd.
kkalman
@mate03: Az, hogy a versenysemlegességet sérti, az biztos. Hogy mennyire alkotmányos, azt nem tudom, de ha nem is az, ezeket nem zavarja, mint ahogy az sem, hogy nincs is alkotmányunk.
kukac50
Arra számítanak a ,hogy a Tesco dolgozók majd mennek hosszú hétvégékre pihenni és fellendíti a hazai turizmust. A 100 ezer alatti fizetésből erre nem fog telleni.
lampa laz
@kukac50: récsölékhöz mennek Keszthelyre vitorlázni.
profon
A multiverzum elmélet alapján, biztosan van olyan párhuzamos világegyetem, ahol bizony működik !
nemjoezigy
Ezzel ugyanúgy mellé lőttek, mint a többi agyatlan kitalálásukkal. Sőt az egész programjukkal, (ha volt egyáltalán, de nem volt, csak a folytatjuk), amit a bérencek és a félrevezettettek, megvettek elfogadtak, a szavazatukkal támogattak. Így szenved 2 millió fideszkdnpre szavazó miatt, legalább 9 millió ember.
Nem elég, hogy hűbéres rendszert csináltak, megkárosítják folyamatosan a NÉPet és az ORSZÁGot, még kiderülnek egyéb aljasságok is: mno.hu/belfold/az-agytroszt-1273915 . Amit szintén nem az ellenzék ad elő, - mert akkor a kormányzat és a fideszkdnp szerint úgy is hazugság lenne, - hanem a fő seggnyaló politológusuk.
Tehát igaz!
Ha ebbe se kapaszkodik bele az ellenzék, akkor mibe?
És akkor tovább kell vinni a teljes vagyonosodási vizsgálatokat, az ajándékozókét is.
A törvény és jogszabályok megváltoztatásának többség ellenességét, a gumi jogszabályokat, stb, stb, mind vizsgálni kell.
Már a szlovákok is megelőztek a minimál nyugdíjjal: figyelo.hu/cikkek/415729-nemsokara-jon-a-minimal-nyugdij
Most kezdenek ezek a barmok beszélni a szegények figyelembe vételéről, mindezt 5 évvel ezelőtt kellett volna, de az eddigi stratégiába, a jómódúak támogatása fért bele. Szegénység nem is volt, sőt a kdnp és törtető fideszesek szerint nincs is, pedig a jobbik ott előzte meg a fideszt a támogatottság szerint...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.