A kormánytagok és a politikai posztot betöltő államtitkárok teljes megtakarítása a vagyonnyilatkozatok szerint 4,2 milliárd forint – írja a Blikk.

Mindezt 55 ember birtokolja, mivel a közigazgatási államtitkárok és helyettes államtitkárok több mint százfős táborának a nyilatkozata nem nyilvános.

A Blikk cikke szerint parlamenti képviselők 1,37 milliárddal tartoznak hitelezőiknek, fejenként tehát 7 millióval, míg a kormánytagok és államtitkárok 7,15 milliós kölcsönt görgetnek maguk előtt. Persze nem mindegyik állami vezető helyzete ilyen irigylésre méltó. Az átlagot elsősorban két fejes húzza fel. Pintér Sándor belügyminiszter bő 1,43 milliárdos pénzbeni vagyonon csücsül, bár fél éve ez az összeg még 170 millióval magasabb volt.

A másik krőzus Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a maga 890 milliójával. Eközben viszont Soltész Miklós, az erőforrástárca államtitkára csak 8,8 milliós tartozásról számolt be.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Helyesen a cím:
4,2 milliárdot takarítottak BE !
..." államtitkárok 7,15 milliós kölcsönt görgetnek maguk előtt..."
Tudnám javasolni nekik, a családjukból kit görgessenek maguk elött...
Egy egyszerü magyar állampolgár ha hitelt vesz fel, és
nem fizeti a részleteket, jön a végrehajtó !
Persze az is érthetetlen nekem, ha valakinek van
1,5 milliárd (!) megtakarítása, hogy lehet ugyanazon idöben
30 milliós tartozása??? Olyan, mint a matekban a 2/3...:-(

.."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@m.macskosz: Nem búsongok amiért nem vagyok gazdag, csak dühös ezekre a hirtelen, kétes körülmények között feltörekedett pitiánerekre! Sőt a gyomorforditó seggnyalásra sincs ingerem, meghagyom nekik.
m.macskosz
@eszegfu: Szandokan kedvenc szövege, hogy irigy vagyok és utálom a gazadagokat.
Leszarom. Épp úgy szandokant, mint a gazdagokatl Ezzel szemben nagyra tartom azokat, akik tényleg tisztességgel, becsülettel, a saját kútfőjükből, a tehetségükkel szereztek milliókat, milliárdokat, csilliókat, feltéve, hogy...később sem váltak nemtelen, aljas pénzéhes tetvekké.
eszegfu
@m.macskosz: Általában mindenki magából indul ki... és az is igaz, hogy a gazdagok irigyek egymásra, nem a szegények. Ha utálok valakit, az nem egyenlő az irigységgel. Én irigyelhetem valakinek a szép fehér ősz haját, de ettől még nem utálom. Végső soron nem vagyok irigy,, csak megvetem a tisztességtelenül szerzett vagyonuk miatt, nyilatkozataik, magyarázataik alapján pedig utálom őket.
eszegfu
@Aki Én: Ne tévedj el! Azokat nem örökbe kapták, hanem "kölcsön", nem?
m.macskosz
@eszegfu: Az, hogy valakinek a szép ősz haját irigyeljem, már velem is előfordult.
Főleg, ha természetesen hullámos és dús. :)
Meg, hogy a mentalitását, az eszét, a kedvességét..., de a vagyonát soha.
Nem mondom, lenne mire költenem 1-2-3 milliót, de genetikailag másként működöm.
Bevallom, nekem így jobban is tetszem magamnak. :)
eszegfu
@m.macskosz: Én is ezekre gondoltam! Olyanokért vagyunk irigyek, amiről a másik nem tehet, vagyis egy adottságra, de szerintem ez nem az a klasszikusan értett irigység, csupán egy pillanatnyi vágy, aztán rájövünk jók vagyunk igy, ahogy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.