A Párbeszéd Magyarországért minden magyar állampolgárnak járó alapjövedelem bevezetését javasolja a jelenlegi szociális és adórendszer átalakításával – írja a 168 Óra.

A PM taggyűlése szombaton 90 százalékos többséggel javasolta az alapjövedelem bevezetése melletti kiállást, amelynek értelmében a gyermekek havi 25 ezer forintot, a felnőttek havi 50 ezer forintot, a kismamák havi 75 ezer forintot kaphatnának – fejtette ki Szabó Tímea.

Úgy fogalmazott, Magyarország „rettenetesen beteg”, a nincstelenség és a kilátástalanság ugyanis rosszindulatú daganatként szövi át az országot. Szabó Tímea szerint ebben a helyzetben az alapjövedelem „az élhető Magyarország” ígéretét jelenti, hiszen – a vásárlóerő növelésével – gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő hatása is lenne a bevezetésének, sőt a szegénységi ráta is felére csökkenthető.

Karácsony Gergely azt emelte ki, hogy az alapjövedelem a jelenlegi szociális támogatások és adórendszer átalakításával járna, ami kisebb bürokráciát és nagyobb biztonságot jelentene az állampolgároknak – olvasható a lap cikkében.

199 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@human: Én nem zárom ki, hogy ez megoldható, még az általam túlzottnak tartott összeg esetében sem, de ehhez az kellene, hogy a jelenlegi magas jövedelmű emberek fizetését befagyasszák. El tudod képzelni, hogy a 152 + államtitkár, helyettes, miniszteri biztos és a habonyok, hegedűs zsuzsák-- számuk szinte végtelen--önként lemondanának a millióikról HAAVONTA, hogy emberek kaphassanak ugyanennyit ÉVENTE?!
Márpedig itt kezdődik az esetleges alanyi jogon járó jövedelem kitermelése.
Másutt már írtam, hogy egy zsigamarcell tíz négy tagú családot simán el tudna tartani és még mindig nem éhezne. Esély erre, Szerinted mennyi? Szerintem nulla.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@36: Zugló nem egy szegény kerület. Zuglóban nagyon-nagyon kevés a rászoruló az ország többi térségéhez képest. Csak úgy mondom... ...@tivoli:
36
@m.macskosz: Pont ezért kell a hatékony elosztás. Országosan.
m.macskosz
@36: "A legkedveltebb hozzászólás:"
Sokan értettek velem egyet, úgy legyen!
február 16., 09:06
human
@m.macskosz: Képzeld, ha kiderül, hogy működik a dolog. Onnantól kezdve nem lesznek pártoknak kiszolgáltatott emberek, megvásárolt szavazatok.
m.macskosz
@human: Nagyon szeretném, ha így lenne/lehetne, de fenntartom, hogy akkor a jelenlegi oligarcháknak megcsappanna a vagyona. Ez persze nem lenne baj, de kétséges, hogy keresztül vihető lenne-e. Továbbgondolva, amit mondasz: "Onnantól kezdve nem lesznek pártoknak kiszolgáltatott emberek, megvásárolt szavazatok." Nem lenne szükség pártokra, na, de akkor az ő aktivistájuk is beérné a minimálbérrel...?
human
@m.macskosz: Kétségtelen, hogy aki milliárdos az pár milliós adónövekedést is érvágásnak él meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.