Hiány volt baromfihúsból az utóbbi időben a budapesti piacokon.

A Napi Gazdaság szerint bizonyos baromfitermékekből hiány alakult ki az utóbbi hetekben a budapesti piacokon, szakértők úgy vélik, ennek hátterében a feketegazdaság visszaszorítása érdekében tett kormányzati intézkedések állnak, konkrétan az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (a hírhedt EKÁER) bevezetése.

Egy aprócska hiba van, hogy amikor kiderült, hogy az EKÁER még márciusig nem élesedik, csak tesztüzemmódban működik, a feketén behozott húsok visszatértek a piacra.

Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke elmondta, tagjaik közül néhányan érzékelték, hogy az általuk előállított friss hús iránt megnőtt a kereslet a budapesti régióban. Szerinte ez különösen annak fényében kedvező fejlemény, hogy korábban a tisztességes húsipari vállalatok szinten képtelenek voltak termékeiket értesíteni a régióban.

A szövetség véleménye szerint ebben jelentős szerepe van annak, hogy az elmúlt időszakban a hatóságok szigorították a budapesti, illetve a főváros környéki hús nagy- és kiskereskedelmi egységek, hűtőházak, kisebb gyártó üzemek ellenőrzését. Az EKÁER hatásáról egyelőre korai lenne nyilatkozni, hiszen ez gyakorlatilag tesztüzemi rendszerben működik – tette hozzá Éder Tamás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.