A Magyar Liberális Párt szerint Vlagyimir Putyin keddi látogatása nem Magyarország, hanem Orbán Viktor kormányfő érdeke. Fodor Gábor pártelnök hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: amikor Magyarországnak a nyugati orientációját kellene erősítenie, a miniszterelnök találkozik azzal a politikai vezetővel, akiről szerte a világban azt gondolják, hogy felrúgja a demokrácia játékszabályait.

Vlagyimir Putyin egy "háborús agresszor, (...) az emberi jogok elnyomója", aki önkényuralmi rendszert épít és lényegében a Szovjetuniót próbálja helyreállítani – mondta Fodor Gábor.

Szerinte Orbán Viktor nem mond igazat, amikor azt állítja, "nem tudják valójában, hogy miért jön" Vlagyimir Putyin, igenis pontosan tudja, milyen alkukról akar megállapodni. Magyarországnak az az érdeke, hogy lazítson az orosz függőségen, nem pedig az, hogy még szorosabbra vonják azt – folytatta Fodor Gábor, aki szerint a paksi erőmű bővítésével az ország olyan súlyos függőségbe kerül Oroszországgal, hogy azt "még az unokáink is nyögni fogják".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.