Orbánt már az sem izgatja, ha ellenforradalmazzák '56-ot, csak jöjjön végre Putyin bácsi meg a pééénz. A frissen felújított Fiumei sírkert szovjet parcellájánál vannak '56-ot ellenforradalomnak hirdető feliratok – hívta fel a figyelmet a 444.hu – ezt fogja Putyin holnap megkoszorúzni. A magyar sajtó nem lehet jelen az aktusnál, csak az orosz.

Többek közt ez olvasható rajtuk:

Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért

A parcellában több mint 7000 orosz katona van eltemetve. A felújításokat két éve kezdték meg egy orosz milliárdos támogatásával.

2013-ban már a jobbikos Staudt Gábor rákérdezett Hende Csabnál a feliratokra, aki azt válaszolta: a minisztérium 2013-ban jelezte az orosz-magyar hadisírgondozó bizottságnak, hogy a szöveg sérti az alaptörvényt, még új javaslatot is tettek. Miután az orosz fél nem reagált, félévre rá újra jelezték a problémát, de láthatóan azóta sem történt változás. Ez azért is érdekes, mert még 1992-ben Borisz Jelcin akkori orosz elnök megkövette Magyarországot az '56-os beavatkozásuk miatt.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Mi az, hogy a magyar sajtó nem lehet ott egy magyarországi eseményen?
Lesz ez még így se... :-(
Köszönet kétharmad és jobbikosok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
"333. § Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabdságvesztéssel sújtható."
okina48
@bakegya: Hogy ez mekkora tömény baromság!Fizetek annak,aki ezt megfejti nekem!Különösen az ornán exhumátorkodását!Ne haljak már meg ilyen tudatlanul!
okina48
@Senara: Nem ment oda!Bocs!Putyin a reptérről egyenesen koszorúzni ment,Orbán a Parlamentben várta.Nem ö fogadta a reptéren!
okina48
@Dr. Felipe: Mitől hősök akkor a doni magyarok?Mit kerestek ott? Katonák voltak,parancsot teljesítettek!'68-ról,meg Csehszlovákiáról miért nem szól a fáma?Pedig bizony ott volt ez a fedhetetlen magyarság! Jó lenne már nem a múlton csámcsogni,hanem a jelennel kezdeni valamit!Pláne ne verjék már a melüket azok a forradalmárok,akik még kósza gondolatok sem voltak azonban az időkben!
amaramaistanna
@m.macskosz:Zömmel egyetértek veled. DE! A probléma nem az idevezényelt szovjet - orosz kiskatonák sírjának megkoszorúzásával van, hanem a sírhelyen visszaállított történelemhamisító felirattal,újra idézem:"...történelemhamisító egykori feliratot restauráltak „dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”. Ez a probléma,rádásul ezt az érvényben lévő vonatkozó trv. szerint büntetendő. Lehet megemlékezni,ahogyan a Magyar Állam is tette a Don-nál elesett magyar katonák esetében,ahol véletlenül se szerepel,hogy Hitler oldalán a Szovjetunióért haltak hősi halált. Mindkér esetben iszonyú dolog történt ,de úgy vélem, hogy ez se indokolja a történelem meghamisítását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.