Korábban a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) adott ki közleményt, amely szerint a szcientológusok, a drogterápia "álarca alatt", állami támogatással folytathattak tevékenységet iskolások körében.

A TASZ közérdekű adatkéréssel fordult a Klebersberg Inézményfenntartó Központhoz (Klik), hogy arról tájékozódjon, van-e nyoma a szcientológia egyházhoz közel álló szervezetek és az iskolák közötti együttműködésnek. Azt írták: a válaszból az derült ki, hogy több dokumentálható esetben a szcientológusok állami támogatással folytathattak tevékenységet iskolások körében, vagy más módon működtek együtt a tankerületekkel.

Jelentésük szerint a szcientológia egyház tagjai több olyan szervezetet hoztak létre, amely "áltudományos módszerekkel drogterápiának vagy drogprevenciónak álcázott marketingtevékenységet" végez az egyház befolyásának növeléséért.

A Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület közölte: "értetlenül állnak a vádaskodások előtt", és jogi képviselőjükkel felveszik a kapcsolatot. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a jelentésben szereplő civil szervezetek az egyháztól független szervezetként működnek, nagyobbrészt azok a szcientológusok és más vallás követői működtetik, "akik felvállalták a felelősséget, hogy a társadalom jobbításán dolgozzanak és egy drogmentes élet üzenetét közvetítsék". Ezt a tevékenységet a Nemzetközi Szcientológia Egyház és magyarországi szervezetei "felvilágosító anyagokkal" támogatják, amelyek a drogokról és káros hatásaikról szólnak – írták, hangsúlyozva, hogy a drogokról szóló füzetek nem utalnak vallásos tanításokra.

Hozzátették: "a cikkben szereplő szervezetek nevében nem tudunk nyilatkozni, hogy hol és milyen tevékenységeket végeznek, illetve kivel tartanak kapcsolatot".

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Meg szokásukhoz híven gyorsan fenygetőznek egyet, azaz perelnek.
Egyszerűen elejét lehet venni: iskolában helye van a diákoknk, tanároknak, takarítóknak, karbantartóknak meg a büfés néninek.
A többiek takarodjanak a gyerekek környékéről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@lópicigáspár: 09:20 Csak azt lehet téríteni aki hagyja magát ! Én leállok velük beszélgetni hátha valami újat mondanak, vagy megkedvelik az én életfilozófiámat!:-))
Legutóbb azt a kérdést kaptam , hogy szerintem "mi a boldogság?"
A válaszom az volt mindenki magában keresse. Nyilván mindenkinek más az örömérzete , mástól boldog. A szavak is fegyverek de nagyon, némelyik lassú kínhalál.
soljanka
@darwin: Tökéletes érvelés! (: Egy szó sincs a cikkben a katolikusokról. Arról van szó, hogy ez a gazdasági haszonszerzésre berendezkedett, vallási köntösbe ágyazott maffia szeretet-jobbító köntösbe csomagolva a fiatalok közelébe kerül. Mindezt úgy, hogy letagadja a "hitét".
A katolikusokat ott kell elemezni, ahol róluk van szó. Az biztos, hogy ők legalább vállalják, hogy kik. A felelős az állam, amelyik az utóbbi 3-4 évben kiárusította az iskolákat az egyházaknak.
darwin
@silber13: Nem,nem zavarták ki őket a hóra,ott imádkoztak ők is a többiekkel.A gyerekek lelkét könnyebb megszerezni,mint az öntudatos felnőttekét
darwin
@soljanka: Az nem gazdasági haszonszerzés,amikor egy korosztályt jobbágysorba taszítanak a vallás által?
20 évig segítettem az itteni iskolát.Csiszoltam,festettem,parkettáztam,szekrényt csináltam,anyagilag szponzoráltam a rendezvényeket,az évzáróra a tehetséges gyerekeknek könyvet vettem.Most átadták az egyháznak.Még a farsangi bál előtt is imádkozni kellett a résztvevőknek.Aljas,sunyi banda.
soljanka
@darwin: Ebben igazad van. Én sem vagyok az egyházi iskolák híve. Csak itt most a szcíről van szó. És a legnagyobb baj, hogy az emberek nem tudnak róla, így legyintenek egyet, és gyorsab átsiklanak más témára.
Pedig már most is késő, hogy tudatosítsuk, milyen ártalmas. Ez a modern kor "katolizizmusa". Csak most már okosabbnak kellene lenniük az embereknek, mint a középkorban voltak.
darwin
@soljanka: Egyetlen egyháznak ,pártnak sincs helye az iskolákban.Mint ahogy írtad,ártalmasak.Mind!
A katolikus egyház előretörésén is legyintenek,hogy a hittanon nem tanul rosszat.De igen.Alázatos lesz, szolgalelkű és nem gondolkodik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.