A Magyar Hírlapban hosszas lírai bevezető után finoman fogalmazva csontig nyal Putyinnak Bayer Zsolt magyar újságíró.

Annak a Putyinnak, aki röpke pár év alatt lenyomta a világ torkán a Krím elfoglalását, háborút kezdett a független ukrán állam ellen, lelövet némely utasszállítót, kinyíratja a független újságírókat és a demokráciát, ezen kívül Kreml-hű vazallusokat és propagandistákat pénzel az egész kontinensen.

Nézzük mit ír a világ legnagyobb állami maffiafőnökének Orbán Viktor magyar hangja.

„Most várom önt. Mert most önnek van igaza. Ez az első és a legfontosabb, amit ki kell mondanunk.

(...)

És legyen biztos benne, hogy nekünk is igazunk van. És tudjon arról is, hogy akik most ön és Oroszország ellen hőzöngenek itt minálunk, azok remekül kijöttek a Szovjetunióval, és helyeselték, amikor a Szovjetunió legázolt bennünket ’56-ban.

(...)

Ők Európára hivatkoznak, Európát sikoltozzák, most, amikor már nincsen Európa. Amikor még volt Európa, és én, mi, Európát vágytuk, akkor ők a Szovjetuniót éltették. Fáziskésésben vagyunk mi itt, középen, egymáshoz képest is, és minden máshoz képest is."

Szóval akinek nem tetszik ez a dörgölőzés diktátorokhoz és maffiaózókhoz, az egy utolsó, ócska kommunista-csökevény. Nem az a hazaáruló, aki bűnözőknek eladja az országot, hanem akinek ez nem tetszik.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Te igen-igen "okos" ember! Azt irod..."...akik most Ön...ellen hőzöngenek, helyeselték, amikor a Szovjetunió legázolt bennünket 56-ban..." Putyin pedig a Fiumei uti sirkertbe megy koszoruzni a "..szovjet hősöknek, akik az 1956. okt. ellenforradalomban az életüket áldozták.." emlékmühöz. De ezzel az apró ellentéttel nem kell foglalkoznod, csak fujjad továbbra is a magadét!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ilos
@Aki Én: Te, én ugyanezt érzem, mint Te, hogy egysíkú a világlátásod. Pedig a szerinted humoros megjegyzésem - Putyin népszerűségére vonatkozóan - nem a Hír Tv-ből, sem a közmédiából való, hanem az általatok is elismert nyugati közvélemény-kutató intézetektől. Ez már csak így van, ha tetszik, ha nem. Akárcsak nálunk, azt sem ismeritek el az Istennek se, hogy a temérdek hülyesége ellenére még mindig a Fideszre szavaznának a legtöbben, talán ha Kálmán Olga naponta mosolyogva beolvasná, akkor neki elhinnétek. Ami az osztrákokat illeti, hasonlítani persze lehet magunkat hozzájuk, csak nagyon siralmas lesz az eredmény. És nem a vezetőinkben van a döntő különbség, hanem ha olvasgattad a történelemkönyvet, akkor tudnod kellene, hogy ott például nem volt szocializmus. De már előtte is a Habsburgok nagy sikerrel raboltak ki bennünket, így a kezdetektől fogva többet apríthattak a tejbe, mint mi. A nagyhatalmak igazságosztásáról nem is beszélve, együtt veszítettük el az I. világháborút és nézz utána, hogy mi történt Trianonban. Na, ezért lehet összehasonlítási alap Görögország, akivel nagyjából hasonlóak voltak a körülményeink és szintén EU-tag, ellentétben az általad javasolt Koreával (felteszem az északi felére gondoltál).
Aki Én
@ilos: Az istenért nem akarsz tanulni. Már megint mi az, hogy ,,általatok" meg ,,ti"? Amíg ezt az EGYSÍKÚ alaptételt nem vagy hajlandó megérteni, addig esélyed sem lesz reálisan látni a dolgokat? Látom nem sok osztrák-magyar elemzést olvastál. Látom leragadtál a monarchiánál. Meddig lehet ez kifogás? Nem kell ide Kálmán Olga, hogy az ember lássa, érezze mi megy itthon. Az pedig egy dolog, hogy a nem fideszre szavazók megoszlanak, de ami a lényeg, hogy a többség összességében a fidesz ellen van. Ha tetszik, ha nem. Úgy látom egy helyben topogunk, mert nem vagy elég erős ahhoz, hogy elengedd a vezérszálat. Azt nem feltételezem, hogy más az oka. Már bocs, de nem vall túl nagy bölcsességre ezen az oldalon éltetni a fideszt és bízni ennek hatékonyságában. Lassan el kéne kezdeni elfogadni és megérteni, hogy a többség egészen mást akar. Szeretek a többséghez tartozni, mert az valamiféle visszaigazolás, ezért aztán Putyinról itthon és külföldön is a többség véleménye nekem mérvadóbb, mint egy abban érdekelt, vagy csak egyszerűen, és az aktuális érdekeknek megfelelően változtatott véleményű (elvű) ostoba kisebbségé. Van amikor azt kell mondani, kár a szóért. Nálam veled szemben most jött el ez a pillanat.
Aki Én
Most találtam egy hasonló cikk kommentjei között. Mindent visz:
,,Úgy volt, hogy faszán lehegesztik a csatornafedeleket. Zsolti viszont kimászott.."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.