Most olvasom, hogy Semjén Zsolt – tudják az, aki lóháton vonult be Székelyföldre – kiterjesztette a Kőrösi Csoma Sándor programot. A program célja, hogy „erősítse a diaszpóra és az anyaország magyarsága közti kapcsolatokat”.

A programba bevont új országok: Ciprus, Görögország, Olaszország, Portugália és Spanyolország. Az évi 1 milliárd forintból immár ezekbe az országokba is utazhatnak fiatalok, hogy istápolják az ottani magyarokat.

Arról nem szólt Semjén, hogy vajon hogyan kerültek a magyarok ezekbe a pompás, napfényes, meleg országokba. Csak nem „gazdasági bevándorlók” voltak? Vagy csak sokat fáztak itthon? Netán menedékjogot kértek?

Semjén szerint „a diaszpóra magyarságának megmaradása úgy érhető el, ha a kulturális, nyelvi identitás megerősítése mellett az állampolgárság felvételére biztatják őket. Ezzel meg lehet állítani az asszimilációt, vagy akár meg is lehet fordítani.”

Akkor hogy is van ez? A hozzánk érkező „gazdasági bevándorlókat” haladéktalanul ki kell innen ebrudalni, a Dél-Európába bevándorolt magyarokat pedig meg kell akadályozni abban, hogy asszimilálódjanak az őket befogadó társadalomba?

A három évszázaddal ezelőtt született Kőrösi Csomának soha nem lettek volna ilyen retrogád ötletei. Igaz, nem is lett belőle miniszterelnök-helyettes.

dr. Sándor Zsuzsa

(A korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember rendszeresen publikál fontos jogi, politikai, társadalmi kérdésekben. Blogja itt olvasható.)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Kösz, de például engem, az asszimilált gazdasági bevándorlót meg se próbáljon valami fideszes kölyök istápolni, miközben az adófizetők pénzén nyaral, mert bár türelmes ember vagyok, ki tudja, mire ragadtatnám magam! :D
bakegya
Jól el melegszik ezen a több,már nem csakkk egy milliárdon ez a semmilyen zsoltika is-beutazgatva a fél világot-le van ez is rendesen korrumpálva-utánna kell érdeklődni a tengeren túli magyar közösségeknél-hogy be lettek égetve.
hemami
Apad a szavazótábor, pótolni kell újabb helyekről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.