A Magyar Liberális Párt szerint a keddi, Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor közötti budapesti találkozó arra volt jó, hogy az orosz elnök megalázza a magyar miniszterelnököt és Magyarországot – Fodor Gábor erről keddi, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

A pártelnök megdöbbentőnek nevezte, hogy az orosz elnök azon a Hősök terén koszorúzott, ahol egy még "egészen másik" Orbán Viktor 1989-ben a szovjet csapatok kivonását követelte. Hozzátette, hogy Vlagyimir Putyin ezután a Fiumei úti sírkertben egy olyan parcellánál koszorúzott, ahol a kiírás szerint "az ellenforradalmárokkal szembeni harcban elesett orosz katonák sírját találjuk". A független képviselő úgy fogalmazott: ez egy olyan megalázó gesztus Magyarország és a miniszterelnök felé, ami "önmagában elképesztő", ugyanis a magyar demokrácia kiindulópontja az 1956-os forradalom.

Fodor Gábor megdöbbentőnek nevezte a két politikus találkozójának tartalmát is. Véleménye szerint világos volt, hogy Vlagyimir Putyin "egyfajta vazallusként tekint Orbán Viktorra és Magyarországra". A találkozó önmagában szégyenteljes volt és világossá tette, hogy a magyar miniszterelnöknek "Moszkvából diktálnak" – jelentette ki.

A pártelnök egyúttal kijelentette, Magyarországnak az ad biztonságot, ha Oroszországtól független útvonalon jut gázhoz. Megjegyezte azt is, Orbán Viktornak fel kellett volna vetnie, hogy megpróbál közvetíteni az ukrajnai konfliktus rendezésében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ez az Oroszország már nem azonos a Szovjetunióval.
bakurasz
Nem bizony! A Szovjetúnióban legalább a látszatát igyekeztek fenntartani az emberek egyenlőségének!
tivoli
"Elképesztőnek tartom, hogy Magyarországon egész nemzetet érintő kérdésekben gyakorlatilag senkit nem képviselő 3-5 %-os támogatottságú pártok, pártkezdemények bábui nyilatkoznak !
Velük van tele a média, heccelik, provokálják a lakosságot, háborodnak fel naponta vagy oktatnak ki mindenkit ! ! !

Együtt / PM / LMP / DK - ezekkel van mesterségesen telerakva a közélet és közben gyakorlatilag egy kistelepülésnyi ember támogatottságával rendelkeznek (maximum) országos szinten...

Arról már nem is beszélve, amikor régen leszerepelt és hitelüket vesztett csontvázak másznak elő a szekrényből, volt káderek, 'szdéeszesek' vagy kabátot váltó bohócok tanítják a magyar nemzetet értékek védelmére, szabadságra ..."

(VilagHelyzete)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.