Orbánt már az sem izgatja, ha ellenforradalmazzák 1956-ot, csak jöjjön végre az orosz pénz – írtuk két napja –, a nyolc 4-es metrónyi pénz.

Ezzel kapcsolatban az '56-os harcokban részt vevő Mécs Imre is kifakadt. A Fiumei sírkert szovjet parcellájánál ellenforradalmat hirdető feliratokról többek közt azt írta: felháborítónak tartja, hogy a jelenlegi szervilis magyar kormány lábbal tiporja '56 emlékét.

A teljes nyilatkozat az alábbi:

Alulírott az ÖTVENHATOS EMLÉKBIZOTTSÁG elnöke magam és társaim, valamint minden demokratikus érzelmű polgár nevében felháborodottan tiltakozom az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékének meggyalázása ellen a Kerepesi úti Nemzeti Sírkertben. Az internetről értesültem, hogy az ’56-os szovjet agresszió során meghalt szovjet katonák parcellájában történelemhamisító egykori feliratot restauráltak „ dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”.

Ellenforradalomnak nevezni a forradalmunkat – gyalázatos. A történelmünk újabb meghamisítása mellett erkölcstelen, és népünk büszke napjainak és áldozatának meggyalázása. Éppen akkor vették el a pár napja kivívott szabadságunkat, amelyet csak 33 év múlva szerezhettünk vissza.

A halott katonák szintén a szovjet önkény áldozatai voltak. A Szovjetunió megszűnése után Oroszország első elnöke, Borisz Jelcin megkövette a magyar országgyűlésben a magyar népet a kéretlen szovjet agresszió miatt, és bocsánatot kért. Mi ezt a gesztust elfogadtuk. Felháborítónak tartom, hogy a jelenlegi szervilis magyar kormány lábbal tiporja ’56 emlékét. Minden erőmmel azon leszek, és arra hívok minden tisztességes embert, hogy ’56 méltó helyére visszakerüljön.

2015-02-16 éjjel
Mécs Imre

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A tények ezt a paprikajancsit soha sem zavarták mindig, mindent úgy alakít ahogy az neki pillanatnyilag jó, ezért van az hogy hétfői nyilatkozatát kedden már szembeköpi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.