Döntött a kormány a vasárnapi pihenőnaphoz kapcsolódó rendeletről, nem bővítik a kivételek körét, így a korábbi hírekkel ellentétben Orbán vejének kikötöjében sem lehet nyitva bolt vasárnap. Erről Kovács Zoltán kormányszóvivő beszélt a szerdai kormányülés után.

A kormányszóvivő kifejtette, hogy a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény felhatalmazást ad a kormánynak, hogy adott települések vagy településrészek vonatkozásában kivételeket állapítson meg.

"A jogalkotásra adott felhatalmazás a jogalkotó számára nemcsak jog, hanem a kötelezettség is" – jelezte. Hozzátette: azonban a kormány jelenleg nem lát olyan okot, amely a törvényben foglalt kivételi okok bővítését kormányrendeleti szinten indokolja.

Ezért a kabinet egyelőre olyan rendeletet alkot, amely az idegenforgalom kiszolgálásának igényére, a vásárlási szokásokra, a foglalkoztatottak számára és a lakókörnyezet érdekeire tekintettel nem ad lehetőséget a főszabálytól eltérő nyitvatartási szabályok rögzítésére – közölte a kormányszóvivő.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Ha jobb szórakozás híján eljárunk vasárnaponként tüntetgetni, akkor gyorsan rájönnek majd, hogy a magyar családoknak igenis hasznos a vasárnapi "plázázás"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@human: ma, 22:23

Igen, de a trafik tulajdonosok az ó kutyájuk kölykei!!!
human
@bencemacska: Arra gondolok, hogy ma még nem lehet nyitva üzlet Tiborcéknál, de holnapután? Mint a trafikoknál, fű alatt, mikor már senki nem emlékszik erre az egészre egyszer csak jön egy törvény, hogy mégis kinyithatnak.
bencemacska
@human: ma, 22:34

Nem tetszik, de igazad van.
Itt már semmit nem lehet elhinni, meg még az ellenkezőjét sem!
kkalman
Lesz még Tiborcznak vasárnap is nyitva tartó üzlete a kikötőjében. Ha kell még a földhivatali bejegyzést is megváltoztatják a területét illetően. Van az a pénz, amennyiért 200 nm alá csökken akár egy hipermarket területe is.
Knapp75
Ha jobb szórakozás híján eljárunk vasárnaponként tüntetgetni, akkor gyorsan rájönnek majd, hogy a magyar családoknak igenis hasznos a vasárnapi "plázázás"...
simmering73
Na ne szaladjunk ennyire előre. Egyenlőre még ott tartok, hogy népszavaznunk kellene. Na ezzel mi van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.